Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poraďte s výběrem mobilu

Ale ja jsem sebereflexi udelal. Mel jsem JiaYu za velmi prijemnou cenu 4.000,- v te dobe podobny telefon koupeny u nas minimalne o 2.000,- draze, takze jsem z nej byl nadseny, jenze to prestalo fungovat po roce, coz se mi moc nelibilo. Bavil jsem se o tom s vetsima odbornikama na cinske telefony nez jsem ja a result byl jasny, pokud kupovat z Ciny, tak od velkych firem a ne od nejakych manufaktur typu JiaYu, kde to opravdu casto po roce odchazi.
Takze z Ciny lze doporucit jiste Lenovo, ZTE, Xiaomi, Meizu (snad jsem ted na nikoho velkeho nezapomnel). Dalsi velkou firmou v Cine je TCL, ktere v Evrope prodava pod znackou Alcatel, ale tahle firma nema zrovna dobrou povest a telefony jsou spise v nizsi tride nicmene mnohdy ne cenou, ale vybavou a kvalitou. Poslednim velkym cinskym hracem je Huawei, nicmene i on trpi castou bolistkou smartphonu obecne (nikoli jen z Ciny) a to je nekvalitni softwarova cast. Vyjimkou je Xiaomi. Problem Cinanu je navic ten, ze velmi neradi zverejnuji ovladace a tudiz nejsou mozne custom ROM (uzivatelske opravy od vyvojaru - fanousku te ktere znacky). Zde udelalo velkou praci Lenovo, ktere vicemene donutilo ke zverejnovani Mediatek, jimz jsou casto smartphony z Ciny vybaveny a tudiz na Mediateky jsou od te doby custom ROM mozne.
Naopak Huawei pouziva v nekterych svych smartphonech (HH2, P7, HH6, ...) vlastni SoC a zadne custom ROM neumoznuje! Spolu s tragickym EMUI oproti nemuz je Touchwiz zlatej sprinter je to konecna pro majitele founu od Huawei, na ktere nevyjde zadny update nic.

Srovnej napriklad se Sony, ktere vzorne poskytuje kody Cyanogenmodu a dalsim (skoda vysoke poruchovosti hardwaru). Samsung, LG zdaleka tak vzorni nejsou, ale preci jen vedi co si trh zada a tak i zde mame moznost si preinstalovat softwarovou cast, pokud nam dodana v telefonu nevyhovuje. (Osobne se mi ale Touchwiz od Samsungu libi a propady rychlosti nepocituju.)

Jeste jeden problem musim zminit a to je nepodpora evropske LTE site: Nase LTE umi zatim jen Samsung, LG, Sony, HTC, Huawei a nekteri mensi vyrobci jako napriklad Asus spolupracujici s Intelem.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny