Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomoc s výběrem herního PC - hranice 20k. ten nebo ten?

Zdravím. Potřebuju si velmi narychlo koupit nový počítač. Velkou část práce tvoří jen tak brouzdání po netu a filmy, nicméně i úprava hd videí a docela si sem tam, když je čas, zahraju hry. Nepotřebuju nějaký mega dělo, většinou hraju starší věci jako třeba AoE2 (vim, na to stačí skoro gameboy :D), ale jsem fanda Battlefieldu a když už novej stroj, tak aby to utáhl v pěkný grafice. Mam dva tipy, jsem si jistej, že oba to rozjedou na ultra, nicméně třeba až vyjde další díl nebo něco novýho za rok/za dva, abych to mohl více méně pěkně rozjet na tý koupený mašině.

Buď tohle z mironetu - LINK ASUS G10AC-CZ001D

Nebo tohle - LINK Herní PC AMD FX 6core/ 8GB/ Nvidia GTX 960/ 1TB/ 600W

Koukal jsem na srovnání jednotlivejch těch komponentů...upřímně bych byl víc asi pro ten první počítač. Procesor sice "jen" 4 jádra, ale výkonem s grafickejma aplikacema vychází líp + prostě Intel, no. Grafický karty maj obě 2GB ddr5, u toho ASUSu ta AMD má u her tk kolem 5-10% nižší framerate, ale to asi neni zas tak markantní rozdíl + opět je mam radši proti nVidii. Jestli něco jede ve stejnejch detailech buď v 45fps nebo 50fps je asi fakt šumák. Ten Druhej má teda AMD 6core a výkonem o něco lepší kartu....ale nevim, co si myslet o tom AMD procesoru a taky o tom obchodě, neni to uplně renomovanej servis/shop, ale zas bych byl nerad zbytečně skeptickej.

Prosil bych vynechat komentáře typu - přihoď si dva tisíce a kup si tohle nebo tohle. Původně jsem chtěl do toho dát tak kolem 17, kvůli tomu stroji z mironetu bych do toho teda hodil dvacet, no. + teď jsem narazil před chvílí na ten druhej, tk váhám. Ale 20 000 je fakt strop.

Děkuju moc za všechny rady a názory. Případně pokud najdete někde ještě lepší volbu v týhle ceně, budu jedině rád.

Jo a ještě jedna věc. Na současnym ntb (kterej je každou chvíli před smrtí) mam Win7 64bit, který v tom byly už při koupi..na spodní straně jsou k tomu Os údaje, sériový číslo, atd..... Je možný tu licenci a operační systém převést na ten novej stroj, nebo je třeba kupovat nový windows?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny