Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Uspávat nebo vypínat?

Dobrý den, stačí mi jednoduchá odpověď.
Je vhodné ntb po celodenním provozu na síti (elektrické)na noc vypnout, nebo stačí jen uspat. Má to na něco vliv? Děkuji.

Předmět Autor Datum
Nejdřív si ujasněme, čemu říkáš uspat. Ono se to v každé verzi Windows nazývá jinak. Suspend to RAM…
jirka44 09.02.2015 14:17
jirka44
U notebooku je to, podle mého (velmi skromného) názoru skutečně jedno. Ale u stolního počítače, tak…
Pytlík 09.02.2015 14:27
Pytlík
Děkuji, pouze pro pořádek myslel jsem uspání do paměti.
skrob 09.02.2015 16:22
skrob
Ntb má tu výhodu, že i v případě, že na chvíli vypadne elektrika, tak to baterka podrží a nic se ned… poslední
jirka44 09.02.2015 16:32
jirka44

Nejdřív si ujasněme, čemu říkáš uspat. Ono se to v každé verzi Windows nazývá jinak. Suspend to RAM (dříve úsporný režim) nebo suspend to disk (dříve hibernace). Podle mne je to tomu ntb jedno. Ale můžeš tu očekávat i jiné názory. Já nevypínám ani stolní počítač (suspend to RAM). Vista naštěstí má schopnost se vzpamatovat i když výjimečně vypadne během té doby proud.

U notebooku je to, podle mého (velmi skromného) názoru skutečně jedno. Ale u stolního počítače, tak tam mám zábrany používat úsporné režimy a hibernace. Je to ale osobní averze, která vznikla kdysi dávno, kdy jsem hojně šachoval s datovými disky, které jsem tehdy připojovával přímo na IDE. Jednou jsem si neuvědomil, že počítač je uspán "suspend to disk" a zničil jsem si data na disku...
Takže vypínám.

Ntb má tu výhodu, že i v případě, že na chvíli vypadne elektrika, tak to baterka podrží a nic se neděje. Já jsem to míval na služebním ntb nastavené tak, že zavřením víka se uspával do RAM a úplné vypnutí nebo hibernaci jsem používal jen výjímečně, když jsem někam letěl a nechtěl jsem, aby to na baterce viselo moc dlouho.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru