Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Telefon - 13.000.-

Zdravím na poradně,
Poslední dobou uvažuji o koupi nového telefonu. Momentální Prestigio PAP 7500 mi delší dobu nevyhovuje a potřebuji noví telefon, který by pokryl nedostatky a uspokojil moje potřeby.
Již od začátku jsem se s mím telefonem potýkal s jak říkali operátoři "nekompatibilitou softwaru". Způsobilo to nefunkčnost základních funkcí telefonu jako byl například čas a telefon jednoduše ze dne na den nefungoval jak měl. Takže tomuto bych se rád vyhnul obloukem. Nadále dodnes mám problém s nefunkčními mobilními daty i přes to, že jsou již zaplacené (Jednoduše stisknu ikonku mobilní data a Vualáá nic se nestane, nikam se to nepřipojí).Tudíž žádám od telefonu i podporu LTE,3G,4G. Dále telefon budu používat spíše na cestování +- 15 hodin letu letadlem (samozřejmě s powerbank) takže nějaká ta hra, film příjde vhod. Pokud telefon bude nabízet technologii split screen jenom to uvítám. Vedu také válku s fotoaparátem mnou dříve zmíněného telefonu, který při fotografování dělá trhavé pohyby, pořizuje snímky velmi pomalu a než se fotoaparát zaostří stihl bych si vyžehlit s kamerou to samé. (týká se obou fotoaparátů, předního i zadního). Velice rád poslouchám hudbu, takže kvalitnější zpracování zvuku uvítám (jak reproduktory, tak připojení pro sluchátka). Sim kartu používám jen jednu takže podpora více sim je mi k ničemu. Momentálně také bojuji s FB messengrem, který stejně jako další aplikace hlásí typické "Aplikace Blablabla přestala pracovat" nebo horší varianta, že se to celé po zaslání pořízené fotky zasekne a já musím restartovat celý telefon. Toto již nechci. Nemůžu také prohlížet E-mail v prohlížeči, jelikož se mi na (seznamu) zobrazí pouze levé meníčko a dále mě to již nepustí. Jak jsem již zmínil telefon by měl cestovat tak aby mu nějak nevadila změna prostředí (z evropské zimy na poušť nebo do vlhkého tropického prostředí). Lepší kvalitou displeje nepohrdnu. Pokud se koukáme s přítelkyní na nějakej romantickej film uvítám aby to bylo co nejméně kostičkované (vím, že záleží na kvalitě filmu ale displej hraje taky svojí roli). Jinak možnost otevření raru, .doc, .ppt považuji za samozřejmost. Možnost ochrany displeje ve formě tvrzeného skla nikoliv plasatového balastu vítám ale není to podmínkou. Rovnou říkám, že koupě telefonu by měla proběhnout nejdříve za 2 - 4 měsíce. Momentálně se však rád informuji o dosavadních zkušenostech uživatelů s jejich telefony v této cenové relaci. A abych se konkrétizoval zalíbil se mi Samsung Galaxy Note 3 (N9005) spíše technologií ale LG G3 (D855) spíše hardwarového vybavení. Prosil bych tedy o radu.

Předmět Autor Datum
Myslím si že Sony Xperia Z3 Compact také není k zahození. http://mobilni-telefony.heureka.cz/sony-xp…
EncuX 15.02.2015 10:33
EncuX
https://www.alfa.cz/product.php?eid=10514508H0DN00 02NCM
jezekhifi 15.02.2015 10:34
jezekhifi
Lte a 4g je to samé. U problému s emailem - zvol zobrazení nikoliv mobilní, ale plné. Co se týká kva…
icepower32 15.02.2015 11:33
icepower32
nefunkčnost základních funkcí telefonu jako byl například čas obnova tovarniho nastaveni a pokud ne…
RedMaX 15.02.2015 12:04
RedMaX
Obnovu továrního nastavení jsem kdysi prováděl pravidelně každý měsíc z již mnou zmiňovaných důvodů.…
Peťann 15.02.2015 18:52
Peťann
Tohle rozhodování Ti nezávidím :-) Vyjadřovat se můžu jen k Note3. Jako zásadní věc, kterou osobně p…
greyhound 15.02.2015 15:38
greyhound
Výborně, přesně něco takového hledám. Ten screenshot opravdu pomohl. Je možné přehrávat film a praco…
Peťann 15.02.2015 18:56
Peťann
Jedna možnost je, že video běží na popředí v okně, které lze přesouvat ale nejde změnit velikost. Dr…
greyhound 15.02.2015 19:46
greyhound
Doufám, že to byla jen chyba kusu. Zmiňovalo se to nějak hromadně ? Měl jste nějaký problém s aplika…
Peťann 15.02.2015 20:35
Peťann
Nějak jsem to nezjišťoval. Prostě tovární nastavení a šup do servisu. Kdyby toho bylo víc, asi by to… poslední
greyhound 15.02.2015 22:41
greyhound
Prestigio značka to je asi nepr-jebanejsia znacka asi na celom svete ! To radsej si kupim MyPhone a…
human0id 15.02.2015 20:49
human0id
Prestigio značka to je asi nepr-jebanejsia znacka asi na celom svete ! To si toho asi jeste moc nez…
RedMaX 15.02.2015 20:53
RedMaX
Samozřejmě jsem si zjišťoval. Podle recenzí to byla technologická bomba "flagship killer" a za 8.000…
Peťann 15.02.2015 21:05
Peťann

Lte a 4g je to samé. U problému s emailem - zvol zobrazení nikoliv mobilní, ale plné. Co se týká kvality displaye, tak telefony v této cenové relaci maj velmi kvalitní podání barev i rozlišení. K problému s messangerem snad jen - aktualizace, reinstall. A to že ti nefungujou mob.data - musíš si nastavit podle toho i telefon (záleží na operátorovi).

Typ na telefon: Iphone 5s (jelikož si neuvedl, jak velký display by ti vyhovoval)

nefunkčnost základních funkcí telefonu jako byl například čas

obnova tovarniho nastaveni a pokud nepomuze tak reklamace

problém s nefunkčními mobilními daty

velmi pravdepodobne to neumis nastavit, to budes mit problem i na jinem founu

při fotografování dělá trhavé pohyby

Mediatek MTK6589, vitej v klubu

bojuji s FB messengrem, který stejně jako další aplikace hlásí typické "Aplikace Blablabla přestala pracovat"

obnova tovarniho nastaveni

--------------------------

Samsung Galaxy Note 3 - muze byt

LG G3 - to same, vyborny foun

V te cene jeste urcite pripada v uvahu Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S4 i9506, Sony Xperia Z2 nebo Z3 (ta ma ale debilni nanoSIM).

Vzhledem k tomu, ze nechces kupovat hned, tak je ale dotaz predcasny. Napriklad Asus oznamil novy Zenfone 2, ktery teda vypada jako naramne delo, mohl by se do te ceny taky vlezt, ale uvidi se kdy realne bude ke koupi, treba by to mohli do ctyr mesicu stihnout.

Obnovu továrního nastavení jsem kdysi prováděl pravidelně každý měsíc z již mnou zmiňovaných důvodů. Po dovolání se na podporu presitigo jsem byl ujištěn, že se na fixu pracuje a bude co nejdříve rozeslán ke stažení. Asi po 9 měsíčním čekání jsem dostal upomínku ke stažení nového softwaru o velikosti 59Mb(asi). Od té doby to jakž takž neblbne ale není to to pravé ořechové a funguje podle mě z vůle boží (i když jsem ateista). S mobilními daty jsem volal na operátora, který mi poslal nastavovací SMS a vysvětlil co mám dělat. Bohužel ani to nepomohlo. Každopádně děkuji za shrnutí a radu.

Tohle rozhodování Ti nezávidím :-)
Vyjadřovat se můžu jen k Note3. Jako zásadní věc, kterou osobně používám hodně často a kterou LG nemá, je stylus S-Pen. Za těch pár let s Note2 a 3 jsem si rychle zvykl.
Záda: telefon často používám položený přímo na stole(neopren.pouzdru). Oproti kulatým zádům na LG se při práci nehoupe.
Nevím, jak LG, ale pokud myslíš splitscreenem spouštění více aplikací na displeji, Note umí buď 2 aplikace v rozděleném okně s možností plynulé změny velikosti nebo přepnout aplikace do samostatného plovoucího okna s možností změny velikosti. Obě možnosti viz obrázek. Funguje pouze u podporovaných aplikací.
Displej je "jen" FullHD, ale asi nebudu jediný, komu vyšší rozlišení přijde už zbytečné.
Základní foťák není špatný, ale v šeru nefotí moc dobře. Používám Camera FV-5 a fotky z něj lezou lepší.
Na sluchátka dodávané k telefonu si vůbec stěžovat nemůžu, právě naopak. Radši si vezmu tyhle špunty než Porty.
Dost často nosím telefon bez pouzdra i v práci (strojařina) a na displeji není za 3/4 roku ani náznak škrábance.
S tropy nevím, ale velká vlhkost asi nedělá dobře žádnému telefonu bez většího stupně krytí IPxx

Výborně, přesně něco takového hledám. Ten screenshot opravdu pomohl. Je možné přehrávat film a pracovat např. v poznámkovém bloku ? Stal se vám s tím telefonem jakýkoliv z výše uvedených problémů ? Co na něm vidíte jako největší mínus a naopak co má "speciálního" co může konkurence závidět ? Zasekával se vám ? Jak je na tom baterie ? Musíte s sebou vozit v autě nabíječku ?

Jedna možnost je, že video běží na popředí v okně, které lze přesouvat ale nejde změnit velikost.
Druhá je pustit na jedné polovině video a na druhé práci. Ale tady je problém s tím, že klasická klávesnice při psaní zakryje video. Ale klávesnici lze nastavit jako floating v menším okně, takže nepřekáží a můžu si jí přesunout. I když je malá, tak se na ní píše v pohodě. Screenshot klávesnice ale nejde udělat, vždy zmizí :-/

Největší plus je pero. Když kreslíš v S-Note, můžeš zablokovat doteky prstem a funguje jen pero, takže si do poznámek nemaluješ šmouhy :-) Takový věci jako bezdotykové náhledy a ovládání zmiňovat nebudu, to už si raději na displej ťuknu :-)
Jako menší a asi jediné mínus je absence rádia. Rádio ale stejně neposlouchám.
Zasekává se mi akorát našeptávač Google, když mám vyčerpaný FUP :-) Je spousta odpůrců Touchwizu, ale já s ním nemám problém. Na Note2 jsem zkoušel několik alternativních ROM, ale vždy jsem se pak vracel na Stock.

Co ho mám, tak používám většinou úsporný režim, 3D hry které by ten výkon využily nehraji. Když jsem ho vypl, tak bylo jen pár minut denně, kdy jel na plný výkon. Co se týče baterie, dá se vyždímat během pár hodin. Při normálním používání s přehledem den vydrží. Vyndaval jsem ho v 5 ráno z nabíječky a ještě teď mám 55%. V autě nabíječku vozit nemusím, ale vozím, ale spíš pro "kdyby náhodou" :-)

Edit: měl jsem s ním vlastně jediný problém, 14 dní po koupi, že se telefon tvářil, že má signál i 3G, ale nešel internet a nikomu se nedalo dovolat. Dělalo to i po factory resetu. Po opravě v servisu už bez závad

Nějak jsem to nezjišťoval. Prostě tovární nastavení a šup do servisu. Kdyby toho bylo víc, asi by to byla trochu aféra :-)
S aplikacemi jsem myslím problémy nikdy neměl. Nějakou dobu už jedu na Android 5.0 a všechno chodí jak má.
A přestaň prosím s tím vykáním, připadám si pak staře :-)

Prestigio značka to je asi nepr-jebanejsia znacka asi na celom svete ! To radsej si kupim MyPhone a cinske Čing-čank ako Prestigio ! toto co ty popisujes ma asi kazdy koho poznam co ma cokolvek od tejto drbnutej znacky !!!
Kup si radsej ten LG G3 alebo Samsung Note 3. A dufam ze nabuduce si najprv trosku zstis neake info predtym ako si kupis novy telefon.

Samozřejmě jsem si zjišťoval. Podle recenzí to byla technologická bomba "flagship killer" a za 8.000.- krásná cena řekl jsem si. (Přecházel jsem ze Samsungu galaxy mini - Baterka v prde**).
No a nyní jdu zase o krok dále a rozhodl jsem se tak dát i na jinou možnost se zeptat tu a zjistit si od "lidí" co si o tom myslí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru