Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Který notebook cena cca 30.000,-

Je to skutečně tak, Dell od 12/2014 značně omezil NBD záruku v neprospěch zákazníka. Pro mne to bylo velkým zklamáním. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale sebrat NBD záruku u notebooku s X násobnou cenou oproti "plasťákům z elektry" je slušně řečeno neprozákaznické. Tahle omezující ojebávka má za cíl vytáhnout z klientů jen další peníze za příplatkovou rozšířenou záruku. K čertu s vedoucím inteligentem, který se o tohle zasloužil! Už to sleduju delší dobu, Dell se horší i přístupem v komunikaci. Obchodní oddělení nemá potřebný přehled o podmínkách a Custom care tvrdí, že smluvní podmínky, tedy i záruční nespadají pod jejich křídla. Jednat s nimi telefonicky je naprostá bída a utrpení. Telefonické spojení s nimi je jak z doby císaře Šumichrásta. Levá ruka evidentně neví co dělá pravá a naopak. Varuji před nákupem Dellu.

Pokud příplatkovou záruku, tak bych raději vybral pevné železo Lenovo Thinkpad s SSD, kovovými panty atd. U Lenova je opruz bloatware (neřeší ani servisní recovery DVD).

U HP je to s velkým otazníkem také, nicméně HP nevnucuje bloatware (v předinstalaci ano, proto nutná reinstalace) a dává možnost volby při instalaci OS z recovery DVD (pro mě naprosto zásadní). U HP mi přijde dost pevné železo v řadě ProBook, ale kvalita klávesnice je špatná.

Je to vážně bída ...
Na MSI a podobné časované bomby rovnou zapoměň.
Vyber si pro tebe to menší zlo od HP, Dell nebo Lenovo.
Ještě zvaž zda bys tu šmejdskou klávesnici u řady Probook mohl nahradit kvalitnější externí klávesnicí.
Mimochodem, neznímil jsi, zda máš požadavek na dokinu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny