Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem MODEMY do notebooku internet UFON

Prosím,může mi někdo poradit?: Lze střídavě používat dva modemy do notebooku od Ufona.Jeden modem je původní malý černý- u ikony se zobrazuje 3G MOBILNÍ INTERNET a ten druhý je zelený model ADU-510L (pořídila jsem si tento modem jako zálohu,kdyby u to stávajícího se potvrdilo,že spojení se mi rozpadá,že modem je už unavený).Jedná se o bezdrátový 3G internet.Proto můj dotaz zní: mohu používat oba modemy,podle toho,který modem připojím do notebooku? Nechci si totiž ten původní software k tomu černému odinstalovat,když zatím nevím,bude-li s tím zeleným modemem bezdrátový internet lépe fungovat.Chtěla bych používat oba modemy někdy ten černý a jindy ten zelený.Je to možné. Jsem laik,budu vděčná za radu. Vím,že pokud budu chtít ten zelený modem zprovoznit,musím nahlásit Ufonům kód IMSI,co je na tom zeleném modemu.
U zeleného modemu se zobrazilo u ikony UFONŮV FOFR INTERNET,když se mi tu ikonku podařilo nainstalovat a objevila se na ploše.

Předmět Autor Datum
No tak nějak popletený a nepřehledný dotaz. Ale pokusím se poradit protože jsem kdysi ufona používal…
Vario 23.02.2015 23:45
Vario
Zatímco dotaz je mi jasný, Vaší odpovědi nerozumím ani za mák. Co si mám představit za zařízení pod… poslední
Ben228 31.05.2016 13:28
Ben228

No tak nějak popletený a nepřehledný dotaz. Ale pokusím se poradit protože jsem kdysi ufona používal hodně často. Pokud myslíš tím černým modemem Axesstel tak s tím mi nejel ani 510L ani 520 L. Pokud máš na mysli vertex tak s tím mi jelo vše. Vertex, 510 i 520. Nicméně i tak jsem měl občas problémy. Nakonec jsem měl na HP620 nainstalován program pouze pro vertex (důvod ext. ant.) a dál jsem používal wifi připojení díky ANYDATA AWR-501L. Ale nejde mít dva modemy na jeden účet. Už z principu služby to není možné. Já měl na každý modem samostatný předplacený internet. Předplacený kvůli FUP. Žádnej paušál od Ufona ti nedá 30 GB měsíčně. A cenově to tenkrát bylo srovnatelny s neomezenym mob. internetem od O2.

Zatímco dotaz je mi jasný, Vaší odpovědi nerozumím ani za mák. Co si mám představit za zařízení pod pojmy 510, 520, 510L, 520L, HP620... O čem to mluvíte? :-)
Právě řeším to samé. Potvrzuji, nelze mít na jedné službě 2 a více modemů.
Odešel nám modem Vertex VW110L - malý černý s konektorem USB na kloubu. Připojení chvíli jde, chvíli nejde, modem se odpojuje od USB. Dle techniků je problém v tom kloubu, časem se kontakty přeruší a starší modem začne takto zlobit. Doporučují vyhodit. A tedy, aplikaci bych odinstaloval.
Koupil jsem modem zelený AnyData ADU510L. (Ještě jsem ho nedal do provozu.) Na technické podpoře nový modem údajně aktivují do 10 minut. Problémem by mohla být ztráta malé externí antény oproti Vertexu. Modem ADU510L má mít dobrý příjem, takže by to nemuselo vadit. Případně lze použít běžnou USB prodlužovačku do max. cca 2 metrů délky (u USB raději kratší a kvalitní) a modem umístit na lepším místě. Což malou externí anténu nahradí.
Modem AnyData ADU510L je třeba podle návodů nainstalovat. Navíc nám z technické podpory několikrát poradili, že dělají rekonfigurace sítě a pokud nastanou problémy s konektivitou, doporučují opět modem přeinstalovat. (Já to dělal s Vertexem: nová instalace aplikace a pak aktualizace ovladačů tří zařízení ve Správci zařízení. Viz návody.)
Uvažuji o WiFi a připojení dalšího PC či notebooku. Aktuálně Ufon nabízí router TP-LINK WR842ND s firmwarem upraveným pro podporu modemů od Ufona. Pak je např. "zelený modem" zasunutý v routeru a vše je někde na poličce a do počítače vede od routeru standardní síťový kabel RJ45 nebo se notebook připojí přes WiFi. Což je další možnost umístit modem v místě nejlepšího příjmu.
"3G Mobilní internet" a "Fofr internet" jsou, podle mě, jen obchodní názvy shodné služby. ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru