Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem MODEMY do notebooku internet UFON

Zatímco dotaz je mi jasný, Vaší odpovědi nerozumím ani za mák. Co si mám představit za zařízení pod pojmy 510, 520, 510L, 520L, HP620... O čem to mluvíte? :-)
Právě řeším to samé. Potvrzuji, nelze mít na jedné službě 2 a více modemů.
Odešel nám modem Vertex VW110L - malý černý s konektorem USB na kloubu. Připojení chvíli jde, chvíli nejde, modem se odpojuje od USB. Dle techniků je problém v tom kloubu, časem se kontakty přeruší a starší modem začne takto zlobit. Doporučují vyhodit. A tedy, aplikaci bych odinstaloval.
Koupil jsem modem zelený AnyData ADU510L. (Ještě jsem ho nedal do provozu.) Na technické podpoře nový modem údajně aktivují do 10 minut. Problémem by mohla být ztráta malé externí antény oproti Vertexu. Modem ADU510L má mít dobrý příjem, takže by to nemuselo vadit. Případně lze použít běžnou USB prodlužovačku do max. cca 2 metrů délky (u USB raději kratší a kvalitní) a modem umístit na lepším místě. Což malou externí anténu nahradí.
Modem AnyData ADU510L je třeba podle návodů nainstalovat. Navíc nám z technické podpory několikrát poradili, že dělají rekonfigurace sítě a pokud nastanou problémy s konektivitou, doporučují opět modem přeinstalovat. (Já to dělal s Vertexem: nová instalace aplikace a pak aktualizace ovladačů tří zařízení ve Správci zařízení. Viz návody.)
Uvažuji o WiFi a připojení dalšího PC či notebooku. Aktuálně Ufon nabízí router TP-LINK WR842ND s firmwarem upraveným pro podporu modemů od Ufona. Pak je např. "zelený modem" zasunutý v routeru a vše je někde na poličce a do počítače vede od routeru standardní síťový kabel RJ45 nebo se notebook připojí přes WiFi. Což je další možnost umístit modem v místě nejlepšího příjmu.
"3G Mobilní internet" a "Fofr internet" jsou, podle mě, jen obchodní názvy shodné služby. ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny