Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dualboot Win7 a Ubuntu

Zdravím, chcel by som poprosiť o radu. Mám dva disky, jeden SSD, na ktorý chcem nainštalovať Win 7 a druhý HDD, na ktorom budú súbory z Win a Ubuntu.
Nainštaloval som teda Win a druhý HDD rozdelil na dve časti, jednu pre dáta a druhú (prázdnu) pre Ubuntu. Po nainštalovaní Ubuntu a následnom nabootovaní Windowsu v ňom nefunguje myš a klávesnica a druhá vec, ktorá je ešte horšia je, že po vybratí druhého HDD v biose mi vyskočí error: unkown filesystem. Entering rescue mode... a pod tým príkaz grub rescue>. Netuším prečo to nejde ale štve ma to, lebo mi nefungovali ani návody na internete.
Budem vďačný za každú radu.

Prepáčte je tam chyba: po vybratí druhého HDD myš funguje a keď je HDD pripojený nejde nabootovať Ubuntu ale vyskočí ten error...

Předmět Autor Datum
A co má být cílem? Normální postup je: 1) Jako první je vždycky instalace Windows 2) a) pokud chce…
JR_Ewing 25.02.2015 15:18
JR_Ewing
Veď najprv som nainštaloval Windows a potom Ubuntu, lenže na Ubuntu neviem nájsť grub a na Windowse…
lamka02sk 25.02.2015 15:23
lamka02sk
Jestli je USB, tak to možná bude absencí ovladačů (k čipsetu), ale to bys musel mít nějaký obskurdní… poslední
JR_Ewing 25.02.2015 16:10
JR_Ewing

A co má být cílem? Normální postup je:

1) Jako první je vždycky instalace Windows

2) a) pokud chcete využít rychlost SSD i při bootu, pak je dalším krokem instalace ubuntu a v ní instalace zavaděče (grub) do boot sectoru SSD
nebo b) pokud nechcete, aby se linux dotykal SSD, přepnout v BIOSu boot na druhý disk a nainstalovat ubuntu se zavaděčem na tomto disku.

V obou případech linux najde instalaci windows a přidá jí do volby grubu. Volba operačního systému se pak provádí v GRUBu, nikoli obskurdním přepínáním v biosu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru