Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem USB pod napetim i pri vypnutem PC

Dobre tak 2odpory a 2diody ktore by zvladli par A (riadiaca zasuvka by musela byt obmedzena len na PC), za predpokladu ze by triak zopol pri nizsom napati ako 1V na gate (nie som si isty co vsetko je na trhu) To by uz malo byt plusminus funkcne :-)
Takto: seriovo k riadiacej zasuvke: paralelne zapojene diody(v oboch smeroch) a odpor. Na tom vznikne plusminus 1V, hodnota odporu urci spinaci prud v riadiacej zasuvke (ze pri akom prude riadiacej zasuvky vznikne dostatocne napatie na zopnutie triaku). To by bolo riadiace napatie pre riadenie triaku, druhy odpor bol mysleny len seriovo k riadiacej elektrode, preistotu.
Na vystup by musela ist ochrana proti prepatiu pri rozopinani, nejaky RC plus asi aj nejaka napatovo zavisla suciastka (ktora by zopla pri prepati, neviem zhlavy ci varistor sa na to da pouzit).

Samozrejme to je uplne cinske riesenie, keby som to robil pre seba tak to urobim slusnejsie, resp kupim si to hotove nema zmysel sa s tym drbat kvoli 2stovkam.

P.S: ak si myslis ze by to nebolo funkcne tak to by som sa na to pozrel, mas asi malo skusenostami s cinskymi rieseniami :-D
P.S.2. samozrejme ze toto "silne zjednodusene" riesenie je mozne pouzit len ak je maly fazovy posun prudu oproti napatiu na "riadiacej" zatazi (PC). Bol by to len taky bastel, samozrejme ze nie normalne riesenie...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny