Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno domácí server

ahoj vsem,

tak zase jeden dotaz ohledně IT. trochu se rozepisu ze siroka, protoze pri patrani po netu jsem videl, ze obdobni tazatele se ptali prilis obecne na to, aby se jim dalo odpovedet a pomoct. a navic, abyste me pripadne vcas zarazili, pokud bych psal nesmysly.

mam starsi pocitac a rad bych si udelal domaci server. moje predstava je ta, ze by fungoval jako server, ktery se nabizi do pronajmu. kdyz jsem se dival po firmach, co nabizeji server (operacni system, RAM, vykon), tak cele to chapu tak, ze na ten server si nainstaluju programy, ktere chci aby tam bezely a budu k nim pristupovat pres internet a delat na nich, jako kdybych byl u toho pocitace fyzicky. nemam zkusenost, jak to funguje, ale co jsem patral, tak udajne opravdu nepoznam rozdil oproti tomu, jako kdybych pracoval na svem pocitaci, tak to udajne funguje.

a ja bych rad totez doma.

1. na pocitaci, ze ktereho bych udelal server by bezely cca 3-4 programy.
2. k tomuto serveru bych se pripojoval jak doma pres svuj obvykly notebook a (vzdalene tak pracoval z notebooku na serveru) - pokud to neni hloupost. v tomhle bode se vas chci zeptat, zda je to hloupost a nebo ne. tratim neco na rychlosti? muzu takhle byt pripojeny kabelem (notebook x server)? nebo je MNOHEM lepsi v pripade ze jsem doma pracovat na noteboku jako takovem? jsou v techto dvou druzich vyuzivani nejake podstatne rozdily?
3. na tento server bych rad vzdalene pristupoval z mobilu nebo i notebooku pres internet, kdyz budu nekde na cestach.

pointa celeho je, ze server bude u me doma a ja ho budu vyuzivat jako kdybych vyuzival obvykle pronajimany server. sam jsem vyzkousel pracovat pomoci vzdalene plochy, ale to je proste nepouzitelne. dokonce jsem vyzkousel i pripojeni vzdalene plochy pres mobil (nejaky program byl v google storu - pripojeni pres chrome), ale to je rovnez nepouzitelne. co od toho rozhodne chci, tak abych temer nepoznal odezvu. chci, aby prace byla svizna, jako kdybych to mel pustene nikoli pres server, ale delal fyzicky na tom stroji.

je to realne a nebo je to cele hloupost? pokud je to realne, jak to udelat?

dekuji vsem za odpovedi

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny