Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s přihlášením do Windows 7 na více PC v síti

Dobrý den, potřeboval bych poradit s problémem, který umím sice vyřešit, ale neznám jeho příčinu a bohužel se opakuje. Děje se tak na malé firemní síti, kde je cca. 12 klientských PC a jednom DPCH serveru. Z ničeho nic se nedalo přihlásit z jednoho klientského PC do Windows po zapsání správného hesla (Chyba profil uživatele se nadalo načíst). Opravil jsem buď obnovou systému, nebo opravou profilu uživatele v registrech dle návodu Microsoftu. Problém je, že se takto začalo dít i na ostatních PC, úplně náhodně vždy na jiném PC, někdy po týdnu, někdy po 14 dnech, někdy už 2x na jednom PC. Už jsem zoufalý a nevím co to způsobuje. PC jsou pod aktivní antivirovou ochranou a všechna PC byly kontrolovány programy proti škodlivému SW (spyware, malware atp..). Velice mě to komplikuje život protože v každém takovém případě je nutný můj zásah. V jednom z uvedených případů došlo i k zablokování administrátorského účtu, kdy jsem musel přes příkazový řádek provést povolení abych se vůbec dostal na možnost obnovit systém ze zálohy. Kdyby se to stalo jednou na jednom PC tak si řeknu nějaká chyba, ale takto náhodně pokaždé nějaké PC v síti je divné. Síť jede 8 let, nyní na komplet novém HW a toto se nikdy nedělo. Prosím o jakoukoliv podporu. Díky moc

Předmět Autor Datum
Co je to za počítače? OS jsi instaloval ty nebo byl předinstalovaný? Ta malá síť má nějaký Microsoft…
Jan Fiala 16.03.2015 14:55
Jan Fiala
Zdravím, chtěl jsem prvně uvést obecné informace pokud někdo neměl podobnou zkušenost, detaily samoz…
StanKo78 16.03.2015 15:01
StanKo78
Bohužel, Windows instalované od výrobce nejsou vždy ideální. Už jsem se setkal s tím, že ve Wordu ne…
Jan Fiala 16.03.2015 15:19
Jan Fiala
Dělám pravidelné profylaxe jak HW tak SW a uživatelé používají pouze kancelářský SW určený pro práci…
StanKo78 16.03.2015 15:35
StanKo78
pokud nemáš doménové přihlášení, jak řešíš stejná hesla lokálního přihlášení na stanici a heslo sdíl…
lední brtník 16.03.2015 18:53
lední brtník
Zdravím, účty jsou lokální. Uživatelovi najede PC, přihlásí se do Windows a automaticky se mu namapu… poslední
StanKo78 16.03.2015 20:44
StanKo78

Zdravím, chtěl jsem prvně uvést obecné informace pokud někdo neměl podobnou zkušenost, detaily samozřejmě upřesním. Windows jsou vždy předinstalované od výrobce a připojuji je přes běžný uživatelský účet (tedy bez logování do domény) k server s Windows Server 2003.

Bohužel, Windows instalované od výrobce nejsou vždy ideální. Už jsem se setkal s tím, že ve Wordu nešla psát diakritika, kvůli nainstalovanému PDF software od výrobce, kdy zlobí aplikace, právě kvůli nainstalovanému OS od výrobce...
Chápu, že to je nejjednodušší cesta - koupit počítač, připojit a frčet, ale taky to může přinášet problémy.

Problém s profilem může způsobovat víc věcí - třeba spousta nesmyslných dokumentů a filmů na ploše apod.
Spouštěl jsi někdy vyčištění disku včetně systémových souborů?

Dělám pravidelné profylaxe jak HW tak SW a uživatelé používají pouze kancelářský SW určený pro práci. Minulý rok jsem průběžně obměnil 5ks PC s WIN XP za PC s WIN 7 a dalších 5 na začátku letošního roku. SW jsem čistil všechny PC na začátku roku a nyní také při opakujících se problémech. Trošku mě u nových PC zarazilo to, že při prvním přihlášení do sítě to po mě chtělo heslo což je logické, ale heslo si to po restartu nezapamatovalo a musel jsem je ručně zadat do Správce pověření (Pověření systému Windows). Dokud jsem to nezadal sem, nepřipojil se počítač do sítě automaticky. Takto to bylo u posledních 5ti dodaných PC. Nemůže to mít nějako spojitost ? Běžně stačí zadat heslo jaké je nastaveno na serveru pro daného uživatele. Každý uživatel má nastaveno heslo pro přihlášení na server stejné jako do Windows.

pokud nemáš doménové přihlášení, jak řešíš stejná hesla lokálního přihlášení na stanici a heslo sdílené složky na serveru?

může mi to být jedno, prostě bych si připojoval síťový disk zástupcem (automaticky spuštěným příkazem):

net use x: \\ip.adresa.serveru\sdileny_disk /user:uživatel heslo /persistent:yes

edit:
čtu i začátek dotazu, nedává mi to smysl. to jsou lokální nebo doménové účty?

Chyba profil uživatele se nadalo načíst

jestli doménové - jsou nastavené jako cestovní?
ještě jedna věc: nevypínají uživatelé ty pc za chodu? co říká test disku (chkdsk)?

Zdravím, účty jsou lokální. Uživatelovi najede PC, přihlásí se do Windows a automaticky se mu namapují sdílené složky na serveru, nic víc.
Stejné heslo lokálního přihlášení na stanici je řešeno následovně: Např. Uživatel NOVAK se přihlásí do WIN7 heslem: Pavel9876. Na serveru je založen stejný uživatel NOVAK aby mohl přistupovat ke sdíleným složkám, heslo je stejné. Při prvním přístupu na server se zadá heslo uživatele a pak už se automaticky loguje na sdílené složky. Natvrdo PC nevypínají, ta firma běží 10 let, jsou tam stejní lidé a ví jak se PC vypíná. Nemohl by být problém s licencemi na serveru ? Několikrát se tam měnili počítače a i uživatelé. Pokud jsou licence na stroje, které se teď měnily, nemohli jim být přiděleny dočasné CAL ? Jinak PC korektně vypnou a následně přijdou do práce a nemohou se na PC přihlásit na svůj účet. Díky předem za jakýkoliv typ na vyřešení problému.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru