Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Chyba kodeků, přehrávačů nebo jiná ?

Již cca týden řeším následující problém, který sice není zásadní, ale štve mě :
Při přehrávání Xvid mi v nepravidelných intervalech cca 1 až 3 minut a pokaždé v jiném místě přehrávaného videa "poskočí" obraz i zvuk o cca 1-2 sec dopředu. Vyskytuje se u přehrávačů WMP6.4, BSP všech verzí, MPclassic, MV2player. Všechny tyto přehrávače používají systémové kodeky, ty jsem zkoušel DivX, Xvid, FFdshow, CCCP, všechny v různých verzích a s různým nastavením... a to na DirectX 8.1CZ i 9c - vše bez výsledku, obraz dobrý, ale přeskakování jsem neodstranil. Zkoušel jsem i různé mega codecpacky.. bez výsledku.
Dva přehrače touto vadou netrpí, a sice MPUI player (ale z něj mi nejde obraz poslat do TV - klonování), a VLC player jehož jediným problémem je že neumí zobrazit titulky pod obrazem jako BSP, a neumí posunout obraz nahoru/dolů, což jsou přednosti BSPlayeru který má velké možnosti nastavení, a pro přehrávání přes TV je asi bez konkurence, titulky jsou kvalitněji zobrazené, a proto jeho používání preferuji. Z toho by se dalo usuzovat že přehravače které používají vlastní kodeky jsou OK, ale korejský KMPlayer který má rovněž vlastní kodeky se chová stejně jako BSPlayer a ostatní!!
Má někdo ještě nějaký nápad jak rozchodit xvid na BSPlayeru? Myslíte že se jedná o vadu SW, kodeků, nebo HW? Problém se vyskytuje již na čisté a zaktualizované instalaci win jen s přehrávačem a kodeky.
Díky za každý názor.
Sestava: thorton 2000+, Asrock K7NF2-RAID, G-Force 4MX400, ovladače GK 7610-[Guru3D.com], W2K.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
..částečný pokrok, přišel jsem na to, že když zakážu v medialpayeru clasic interní zdrojové filtry,…
janík 01.03.2007 15:45
janík
Bych asi reinstaloval Windows, nemluvě o koupi lepší grafické karty za už laciný peníz.
Fuente 01.03.2007 21:58
Fuente
Windows jsou na disku druhý týden pro přeinstalaci na nové desce, navíc mám acronisem odzálohovány s…
janík 01.03.2007 23:05
janík
Ja se do toho jeste vlozim: nekdo tam nahore (:-)) radil omrknout ovladace integrovane zvukovky (mas…
mif 01.03.2007 23:10
mif
Integrovaná zvukovka je v biosu zakázaná, používám SB128PCI. Že by i tak mohla něco ovlivňovat? Ovla…
janík 01.03.2007 23:22
janík
Co máš proti ffdshow? Ja jsem naopak jeho velkym zastancem a krute trestam kazdeho, kdoz nedba rad…
mif 01.03.2007 23:33
mif
Aha, já to blbě pochopil.. no jo, anglicky se už ve svém věku nenaučím. Verze biosu je poslední K7NF…
janík 01.03.2007 23:51
janík
Posledni (stazitelna) verze BSP ma v sobe spiona.
mif 01.03.2007 23:59
mif
Bsplayer pro 215.943 ?? O novější nevím, i tu jsem zkoušel. Snad pro verze by měly být čistý. Jdu ch…
janík 02.03.2007 00:01
janík
Cituji z CDR-hard: "Od verze 2 obsahuje BSPlayer spyware WhenU.SaveNow!" Mozne i hledani zde v Por…
mif 02.03.2007 00:06
mif
Nejde o spyware, ale o reklamami otravne adware. poslední
dedek 02.03.2007 11:00
dedek

..částečný pokrok, přišel jsem na to, že když zakážu v medialpayeru clasic interní zdrojové filtry, použije jen ffdshow, a při přehrávání nepřeskakuje.

Edit : MPC chodil jen do 1 restartu, pak začal přeskakovat znova. Ale zdá se, že jsem rozchodil starší verzi BSP 1.37free. Ale jiné vyšší i nižší verze se stejným nastavením zlobí pořád, a to i "pro" verze, tak tomu zatím moc nevěřím..

Windows jsou na disku druhý týden pro přeinstalaci na nové desce, navíc mám acronisem odzálohovány samotné win jen s aktualizacemi a ovladači, a když jsem zkusil do nich doinstalovat přehravač a kodeky, dělalo to rovněž. Grafiku už nechám jako celý comp dožít, hry mě už dávno neberou, a časem si složím něco lepšího. Investice do základní desky byla poslední. Zatím se zdá že BSplayer v1.37 funguje, a ten já z přehravačů využívám především, další dva použitelné přehravače (VLC a MPUI) také, WMP prakticky nepoužívám a žádné jiné potíže se nekonají, tak doufám že to ještě nějaký čas bude takhle chodit, a dál to řešit nebudu.. ;-)
Díky vám všem za snahu pomoci.

Ja se do toho jeste vlozim: nekdo tam nahore (:-)) radil omrknout ovladace integrovane zvukovky (mas-li ji tam). Nepodcenovat! Tyhle mrchy rady delaji presne takova zverstva! Aktualni drivery chipsetu (stejne jako aktualni verze kodeku /ffdshow or death! ]:)/) pokladam za samozrejmost.

Integrovaná zvukovka je v biosu zakázaná, používám SB128PCI. Že by i tak mohla něco ovlivňovat? Ovladače i ffdshow_rev802_20070120_clsid_icl9.exe jsou poslední verze, ale jak jsem nahoře psal zkoušel jsem i Combined-Community-Codec-Pack-2007-02-22.exe se stejným výsledkem. Co máš proti ffdshow? Tady v poradně naopak řada lidí jej propaguje proti různým codecpackům.

Co máš proti ffdshow?

Ja jsem naopak jeho velkym zastancem a krute trestam kazdeho, kdoz nedba rad vladcu galaxie, a instaluje ruzne mega/giga/terra packy! To moje "ffdshow nebo smrt" vyznelo opacne?

SB128-ka, pokud ma pamet saha, jela vzdy statecne i s implicitnimi windowsimi drivery. Tady problem nebude. Omrkni (a popripade reinstaluj) jeste ovladace chipsetu. Flashovat BIOS novejsi verzi jsi zkusil? A co ethernet? Nezere ti nahodou sitove pripojeni (pri tech "zakusech") moc systemovych zdroju (nechej si "na ocich" spravce procesu)?

edit: mas vypnute automaticke aktualizace?

Aha, já to blbě pochopil.. no jo, anglicky se už ve svém věku nenaučím. Verze biosu je poslední K7NF2-RAID(1.30) která existuje, ovladače taky aspoň pokud vím, ale mohl bych ještě zitra zkusit je přeinstalovat. Ještě že mám acronis, co já už udělal díky němu pokusů a záloh! Automatické aktualizace rovnou zakazuju, a systémové vytížení se zdá být také OK, většinou 30-40%, maximálně 60%. Fakt netuším proč to s jednou verzí BSP jde, a s jinou, stejně nastavenou přeskakuje... Ale hlavně že to jde! :-)
Edit: oni to nejsou "zákusy" ale naopak zrychlené poskočení dopředu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru