Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Linux Ubuntu - jak maximalizovat možnosti zobrazení v ploše monitoru?

Redmarx:
Díky za jasnou informaci a ujištění. Netřeba vypisovat. Tušil jsem to a zároveň jsem se obával, že mu to budu muset ručně přenastavit. Přeci jen 70-ník s ostřížím zrakem mě poněkud vykolejil ze zajetých zvyklostí a dovedností. Pro mě to znamená nutnost si k tomu s ním sednout a vším ho provést. To bude o čase a trpělivosti a tomu se chci vyhnout. Budu to pro něj dělat jako charitu, tak bych uvítal sofistikovanější řešení, kde bych mu ukázal co a jak a on by si s tím pohrál sám a nastavil vše k obrazu svému. Záloha OS je uložena, tak se v tom může hrabat.

Niko Bellic:
Díky i Tobě za tip. Prověřím, vyzkouším. Zrovna včera jsem zkoušel přes Centrum software - Unity Tweak. Nejsem tunič, takže pro mě neprve začátečnická zkušenost.

Zatím tam má Ubuntu 14.04 LTS s Unity. Zvažuju nasadit Ubuntu GNOME 14.04 LTS a do něj dát Win2-7 Pack. Původně jsem zvažoval na základě zdejší rady nasadit Kubuntu pro jeho podobnost s Windows + Vistar7 - Windows 7 Transformation Pack.

Unity menu se dá skrývat, což je fajn. Problém je v tom, že prostředí menu není příliš uživatelsky příjemné. Pár modifikovatelných ikonek ve skrývatelném menu je dost omezující. Vyhledávání taky nic moc. Přijde mi to, že u Linuxu se příliš nepřemýšlelo. Minimalismus a intuitovnost docela slabá. Ideální je roletkové menu, jako je v Lubuntu a tuším že i v Xubuntu.
To je důvod, proč má Microsoft spoustu lidí jistých pro Windows (letité návyky těžko přeučit). Přesto starším lidem okolo sebe rád nasazuju Linux, protože je to bezproblémové, funkční, většinou si zvyknou, většina starších uvítá, že "všechno je větší" ... až na jednoho ... ale musím mu vyhovět.

Je šance, aby to starší pán SÁM nějak intuitivně přenastavil třeba i za pomocí tweakovacích nástrojů?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny