Předmět Autor Datum
Díky za informaci. Protože věšteckou kouli mám v opravě, netuším, na co jsi se chtěl zeptat. Nebo t…
MachR55 30.03.2015 15:25
MachR55
Chcem sa opýtať čo spôsobuje že pri vytváraní bodu obnovenia systém žerie neúmerne veľa pamäti a poč…
TomasD 30.03.2015 19:05
TomasD
Pleteš dohromady Zálohování a Body obnovy. To opravdu není to samé. Nástroj Obnovení systému vytváří…
Zdenál 30.03.2015 20:15
Zdenál
Tak som to vypol ale prečo sú moje body obnovy nefunkčné? Respektíve zapol som obnovenie systému a p…
TomasD 30.03.2015 21:49
TomasD
A ta chybová hláška zní...??? Celé to je nějaká zmatené: ... zapol som obnovenie systému... To js… poslední
Zdenál 30.03.2015 22:03
Zdenál

Chcem sa opýtať čo spôsobuje že pri vytváraní bodu obnovenia systém žerie neúmerne veľa pamäti a počítač potom strašne seká? Neviem ako bol systém nastavený minule, kam sa zálohy ukladali ale vytváranie bodu obnovy som ani necítil a nevedel o ňom. Teraz počítač seká a až mrzne pri vytváraní bodu obnovy, zalohovanie je nastavené nesystémový disk. Zálohovania ale okrem nadmerného zaťažovania systému trvá aj veľmi dlho lebo 1 hodina je dlho, respektíve 74 min celkovo.

Pleteš dohromady Zálohování a Body obnovy. To opravdu není to samé.
Nástroj Obnovení systému vytváří body obnovy na těch discích, na nichž je nastaven a vytváří se na tom samém disku. A jak už název napovídá, body obnovy obsahují pouze věci týkající se systému a nainstalovancýh programů, nikoli uživatelské soubory a dokumenty. Takže když nastavíš body obnovy na datovém disku D:, budou v podstatě prázdné. Více info: https://www.google.cz/#q=windows+7+obnovení+systém u.
Oproti tomu Zálohování si můžeš nastavit dle libosti - takže klidně můžeš zálohovat svoje dokumenty nebo celý diskový oddíl. Zřejmě máš právě nastaveno, aby se pravidelně zálohoval celý oddíl C: na oddíl D:. Opět lze dohledat více informací: https://www.google.cz/#q=windows+7+zálohování.
Oboje je na sobě nezávislé, můžeš to klidně vypnout a v případě zálohování se třrba spolehnout na nástroje jiných firem (např. Acronis True Image).

A ta chybová hláška zní...???

Celé to je nějaká zmatené:

... zapol som obnovenie systému...

To jsi ho měl předtím vypnutý? Pokud je tento nástroj vypnutý, nevytváří se žádné body obnovení. Ale ty je evidentně máš, takže další otázka zní "co jsi vlastně přesně dělal"? (a ne že odpovíš "na něco jsem klikl" ;-)).

Pokud body obnovení nefungují, je dobré obnovení zakázat (tím se vše smaže) a po restartu znovu povolit. Můžeš mít body obnovení nějak narušené (např. antivirus tam našel nějakou nákazu a smazal ji či přesunul do karantény, změnil se nějaký HW v PC, ...)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru