Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přeinstalace Windows 7 + recovery oddíl (stolní PC)

Zdravím, mám na vás prosbu. Chystám se přeinstalovat Win 7 na svém PC a chci se poradit ohledně několik věcí.
V počítači mám dva disky:
a) C: WD Green 500 GB - na něm je teď aktuálně nainstalovaný Win 7
b) D: WD Blue 1000 GB - na data + některé programy a hry

Pokud jsem to pochopil správně, tak restartuji počítač a v BIOSu nastavím bootoání z DVD mechaniky. Počítač mě vyzve ke vložení DVD s operačním systémem. Po vložení začne instalace. Kdy mám DVD vyndat z mechaniky, aby se systém nezačal instalovat znovu?

1) Disk C aktuálně zálohuju na ten druhý. Je mi jasné že všechny programy na disku D budu muset naistalovat znovu, ale jak se zachovají hry, když už na disku bude spousta dat a dám hru ze Steamu znovu instalovat?
2) Během instalace se volí disk na který se bude systém znovu instalovat a ten zvolený se naformátuje. V mém případě to bude opět Green. Mám na něm vytvořit samostaný oddíl pro operační systém? A jak by měl být velký (GB)?
3) Po instalaci musím naistalovat ovladače základní desky. Mám základní desku GIGABYTE GA-970A-D3 a k ní originální DVD s ovladači. Mám ovladače nainstalovat z DVD nebo stáhnout nějaké novější ze stránek výrobce?
4) Zde nastává první problém. V současnosti mám grafickou kartu od NVIDIE, ovšem zanedlouho budu kupovat novou od AMD. Každopádně si chci vytvořit na disku D (WD Blue) Recovery partition pomocí EASEUS Todo Backup. Jde mi o to, jestli musím instalovat ovladače grafické karty od Nvidie před tím, něž si vytvořím recovery oddíl na disku D, neboť po zakoupení karty od AMD bych použil recovery oddíl a nainstaloval ovladače od AMD.
5) Mám zakoupený Microsoft Office. Má ovšem licenci pouze pro 3 počítače a já si nejsem jistý, zda tam ještě alespoň jedna zbyla. Jde nějak zálohovat nainstalovaný program?
6) Toto se týká samotného EASEUS Todo Backup. Našel jsem si odkaz: www.eopcservis.cz a zde popisují tvorbu recovery oddílu. Ovšem nikde nevidím, kde si zvolím cílový oddíl pro uložení Recovery oddílu. Ve správě disků si z WD Blue vyčlením oddíl pro uložení Recovery oddílu. Jak by měl být velký?
+ Autor píše:

Po ukončení zálohovacího procesu, který může trvat od několika minut až po pár hodin, zvolte záložku HOME a TOOLS (nástroje). V této záložce klikněte na Enable PreOS, čímž zapnete startovací volbu pro obnovení (po spouštění počítače budete vyzváni k volbě: spuštění systemu nebo obnova (recovery).
Mám Enable PreOS aktivovat okamžitě, nebo až někdy v budoucnu, například po zakoupení nové grafické karty od AMD?

Děkuji za veškeré rady či návrhy, jakým lepším způsobem vytvořit recovery oddíl.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny