Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Domácí Windows server

Jestli ti můžu poradit, tak stačí nějaký stolní počítač a z něj udělat "server", toto je dobré řešení, neboť do toho nemusíš vrážet tolik peněz.
Do základní desky si můžeš připojit cca 6 disků, což si myslím, že pro server stačí. Navíc v serveru nepotřebuješ g. kartu, která bere největší výkon. Na to co jsi popsal, tak ti bude stačit nějaký výkonnější dvoujádro, možná čtyřjádro pro jistotu.

Do serverů je lepší Linux než Windows, tolik to neužírá výkonu a je to stabilnější, sice předpokládám, že stabilitu asi moc řešit nebudeš, ale stejně.

Pokud by to mělo být malý /rozměrově/ tak třeba notebook /to už jsem taky viděl - má to kamarád/, ovšem u NTB je problém s připojením disků, které by musely být asi po USB což je dost blbé. Navíc do serverů se dávají disky s SAS nebo SCSI rozhraním, což není zrovna dobré pro domácí použití /jsou drahé/.

Takže abych to shrnul : Za mě, pořídit nějaký stolní PC bez grafiky, klidně i nějaký bazarový postarší, protože "plnohodnotný" server v této cenové kategorii asi neseženeš /možná opět bazary/.

PS. Mám doma server /teda plnohodnotný - rozměry do 4 slotů racku takže macek jako svině/ a jsou v něm dva procesory po dvou jádrech na frekvenci 3,6GHz /celkem tedy čtyřjádro/, 6GB RAM, 6x SCSI disk 73GB 10 000rpm. Táhnu na tom CS:S a jede to pěkně + to mám jako zálohy, ale pouze důležitých dokumentů, protože deska nemá klasický SATA rozhraní, pouze SCSI.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny