Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Umírající grafická karta?

Dobrý den,
rovnou k věci.

Při hraní her nebo sledování videí se začnou objevovat na obrazovce artefakty, poté následuje - doslova - rozdělení obrazovky na dvě části, při čemž pravá část se objeví nalevo a naopak. Někdy dokonce obrazovka zamrzne a objeví se pouze šedé pruhy.

Zkoušel jsem již zátěžové testy na GPU. Výsledek: ze začátku vše probíhalo v pořádku. Teprve tak po 5 minutách (zhruba 75°C) se opakoval výše popsaný proces a nakonec se PC dokonce sám od sebe restartoval.
Samozřejmě větráky/chlazení jsem také testoval, jak pomocí programu, tak visuálně. Fungují správně.
Celou sestavu jsem pak překontroloval, vyčistil a znovu zapojil všechny konektory.

Problém se začal vyskytovat asi před 3 dny, do té doby bylo vše v pořádku. Sestavu vlastním již cca 3,5 roku a doteď žádné problémy nebyly. Bohužel nemám možnost grafickou kartu otestovat na jiné sestavě.

Na internetu jsem našel, že se může jednat o kovové spoje na kartě, které na sebe již nepřiléhají tak dokonale (vlivem opotřebení). Mnoho lidí radí, že může pomoci kartu nějakým způsobem zahřát (fénem, hodit do trouby, žárovkou...) přičemž se spoje o nepatrnou část rozšíří a zase na sebe budou doléhat (princip pájení). Asi mě chápete, že před tím, než hodím kartu do trouby, se chci ujistit, že není žádná jiná možnost.

Děkuji za jakékoliv rady.

HW Sestava:
GPU: AMD Radeon HD 6850 X2
CPU: Intel Core i3 2100
RAM: 8 GB
HDD: 90/500 GB

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny