Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapojení sítě

Dobrý den. Chci se zeptat, jestli se lze připojit k internetu přes dva routery? Máme tu DSL modem, za nim je jeden router přes který je na jednom kabelu připojen druhý router. Když se připojim k prvnímu routeru, tak všechno funguje normálně. Když připojim druhý router, tak už se k prvnímu routeru nedostanu. Je to možné to takhle zapojit, nebo musim použít nějaký Switch nebo HUB? Děkuji za odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Uplne v pohode. Jen nenastavuj na LAN prvniho routeru DHCP. Druhy router bude mit WAN z rozsahu LAN…
mif 04.03.2007 22:32
mif
Proč ne DHCP? To ničemu nevadí. Důležité je NEMÍT stejné rozsahy sítě na všech podsítích. U DSL rout…
touchwood 05.03.2007 07:17
touchwood
já si právě myslel že při ručním rozdělení adres se rozsahy můžou překrývat (viz výše), ale ráno po…
lední brtník 05.03.2007 10:14
lední brtník
ruční přiřazení vliv nemá. Spíše má vliv, jakým způsobem je implementováno vlastní routování (zda se… poslední
touchwood 05.03.2007 11:50
touchwood

Proč ne DHCP? To ničemu nevadí. Důležité je NEMÍT stejné rozsahy sítě na všech podsítích. U DSL routeru se dá předpokládat, že to bude OK (DSLka používají síť 10.0.0.0/24), ale SOHO routery (a na výjimky) používají v defaultu sítě 192.168.1.0/24, a tady bych viděl ten problém. Takže řešení je IMHOj. celkekm jednoduché a spočívá ve změně IP rozsahu druhé (resp. třetí) sítě na (např.) 192.168.2.0/24 (samozřejmě doporučuju zkontrolovat, zda se automaticky přepne i rozsah DHCP serveru, pokud ne, je třeba to upravit taktéž)

edit: aha, už vidím, že Anarchist napsal totéž.

já si právě myslel že při ručním rozdělení adres se rozsahy můžou překrývat (viz výše), ale ráno po probuzení mi došlo, že pokud tam mají být 2 krabičky za sebou, je lepší si nekomplikovat život:
druhý router strčit do šuplíku nebo prodat, první router nastavit na DHCP se statickým přidělováním adres podle MAC, viz např. http://support.dlink.com/emulators/di604/h_dhcp.htm l a pro rozšíření zásuvek jako druhý přikoupit obyčejný switch (tak to tu kdosi uved).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru