Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak nainstalovat do linuxu přídavky pro hosta ve VirtualBoxu

Mám ve windows 7/8 běžící VirtualBoxy s virtuálními stroji s linuxy (většinou debian). Potřebuji přesouvat soubory vždy mezi oběma stroji, ale nevím jak nainstalovat přídavky pro hosta do těch linuxů. Když se přes Zařízení -> Instalovat přídavky pro hosta o to pokusím, zobrazí to hlášku Chyba automaticky spouštěného software: automaticky spuštěný program nenalezen. Prosím o radu jak na to, abych mohl z linuxů sdílet soubory z nějaké složky do nadřazeného stroje. Díky

Předmět Autor Datum
Přídavky pro hosta se instalují z .iso obrazu (ke stažení na virtualbox ). Tento obraz se připojí ja…
Pytlík 15.04.2015 18:49
Pytlík
Přídavky pro hosta do Linuxu nezajištují správu souborů aby se dalo přenášet mezi systémy. Na to slo…
Rce 15.04.2015 21:53
Rce
Jo to jsem teda dobře popletl, ale stejně potřebuji obojí, takže dotaz platí. Na od kolegy uvedeném…
Listen2u 15.04.2015 23:05
Listen2u
Tak i na ty sdílené složky to chce nejdříve, aby byly dostupné Přídavky pro hosta.
Listen2u 15.04.2015 23:16
Listen2u
Přídavky pro hosta jsou přístupné i bez sdílených složek. Jsou ve virtuálním CD, jak jsem výše pracn… poslední
Rce 16.04.2015 00:13
Rce

Přídavky pro hosta do Linuxu nezajištují správu souborů aby se dalo přenášet mezi systémy. Na to slouží v nastavení virtuálního počítače Nastavení->Sdílené složky a z Linuxu se na tyto složky přistupuje jako na síťové.

Přídavky pro hosta správně instalujeme přes Zařízení->Instalovat přídavky pro hosta. Jesti Linux protestuje, tak zkusit z terminálu ručně spustit z virtuální CD (které se tím Instalovat->Přídavky pro hosta připojí) soubor autorun.sh nebo rovnou jako uživatel root spustit VBoxLinuxAdditions.run a případné hlášení chyby bude více podrobnější.

Přídavky pro hosta zajišťují plynulé propojení myši mezi hostitelským a hostovaným systémem a správné a efektivní zobrazení hostovaného systému.

Jo to jsem teda dobře popletl, ale stejně potřebuji obojí, takže dotaz platí. Na od kolegy uvedeném odkazu jsem (jak překvapivé) našel manuál, tak snad to zvládnu. Kdyby ne, hodím sem to chybové hlášení. Díky Vám oběma za reakce.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru