Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotaz k Autorun

Ahoj, díky za rady. Takže:
- Ideální je klasický postup (tedy alespoň u XP): nainstalovat systém - instal. ovladače - instal. service packy a pak až ladit systém (je možné, že některý z SP sám vyřeší to, co chci ladit já).
- Pro deaktivaci Autorun stačí změnit hodnotu NoDrive... na FF ve větvi HKEY LocalMachine. Upravovat další větve již netřeba. Tato by měla být nadřazena CurrentUser a snad i dalším. Druhá možnost je použití MS FixIt, který to udělá za mě.

Když už jste nakousli i další systémy. Rád bych se ještě zeptal, jak je to u Windows 7 - Je funkce AutoPlay (přehrát automaticky) a AutoRun to samé nebo jsou to dvě různé funkce?
Na internetu se totiž objevují dva názory. Jedni tvrdí, že je to stejné tedy a tedy, že stačí v ovládacích panelech odškrtnout "Použít funkci přehrát automaticky pro všechna media" a tím se deaktivuje obojí. Druzí ale tvrdí, že to jsou dvě různé funkce (někde to bylo podrobněji rozebráno) a vypnutím AutoPlay se pouze vypne okno s nabídkou programů, které lze využít pro spuštění souboru, které jsou na vloženém mediu, ale rizikový Autorun zůstane funkční i nadále. Pokud ale vypnu Autorun přes registr (stejně jako u XP), pak tím vypnu jak rizikový Autorun, tak i Autoplay.
Chtěl bych se tedy zeptat jako to je? Je lepší vypnout Autorun pomocí registru (případně MS FixIt) nebo stačí vypnout funkci Přehrát automaticky v ovládacích panelech (má to stejný efekt) a deaktivuje se obojí?
Děkuji.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny