Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotaz k Autorun

Dobrý den, ahoj. Předem se omlouvám, že opět vytahuji několikrát řešený Autorun. Snažil jsem se hledat, jestli někde nenajdu odpověď. Nepodařilo se, proto bych se raději zeptal.
- Vypnutí Autorun Windows XP Home SP1: Před několika dny jsem instaloval uvedený systém do starého ntb. Ihned po dokončení instalace a prvním spuštění Windows jsem kvůli lepšímu zabezpečení založil běžný účet pro práci a ntb restartoval. Poté jsem chtěl deaktivovat zmiňovaný Autorun pro celé PC pomocí registru. Co mě ale zaskočilo bylo, že jsem příslušnou položku /explorer/NoDriveTypeAutoRun nenašel. Daná větev končí položkou Policies a ten zbytek tam již není. Samozřejmě, hodnotu mohu přidat ručně, ale nerad se hrabu v nečem, čemu ne zcela rozumím a nebyl jsem si jistý, když bych přidal jak položku explorer a pak i záznan o Autorunu, jesli by to fungovalo (nechci se v tom zbytečně šťourat, ať něco nerozvrtám). Chtěl bych se raději zetpat, čím to, že tam ony položky nebyly. Jedinné, co mě napadlo bylo, jestli není problém v tom, že mám jen XP Home SP1, kdežto oficiální návod (uvedený zde i na webu Microsoft) se údajně týká až XP SP2 a SP3, tedy jestli se ony chybějící položky náhodou nepřidají až po instalaci druhého service packu. Nevíte náhodou jestli tomu tak je?
- Kdosi v nějaké diskusi psal, že pokud chci deaktivovat Autorun pomocí registru, mělo by se tak učinit ve všech větvích, kde se položka NoDrive... nalézá. Údajně proto, že jednotlivé větve mají údajně různé úrovně (pokud dekativuji Autorun ve větvi LocalMachine, měl bych ho deaktivovat i v CurrentUser, jelikož práva uživatele jsou nadřazena obecným nastavením pro PC a deaktivováním položky pouze v jedné větvi by to nemuselo fungovat pro všechny uživatele). Přijde mi to jako nesmysl, ale raději se zeptám jako to je doopravdy. Stačí opravdu vypnout položku v HKEY LocalMachine, aby se Autorun vypnul pro celé PC a všechny uživatele/účty?
Díky moc.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny