Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co znamená počáteční velikost virt. pam.?

Ahoj, na doporučení z předchozího dotazu raději tedy založím nový dotaz. Týká se několikrát rozebírané virtuální paměti. Vím, řešilo se to zde několikrát, ale já se nechci ptát na to, co to VP je nebo jak ji nastavit. To si umím dohledat. Potřeboval bych spíš poradit, vysvětlit jeden údaj, který se VP týká.
Když nastavím virtuální paměť manuálně, systém chce zadat dvě hodnoty: počáteční velikost a největší velikost.
Nejvetší velikost, předpokládám, je maximální místo, které systém může "ukousnout" z HDD a využít jako náhradní RAM.
Co mi ale není jasné je význam hodnoty počáteční velikost?
Logicky bych totiž předpokládal, že čím menší číslo zadám, tím lépe. PC pak bude mít k dispozici velký rozsah kapacity, kterou si může vzít. Když nastavím např. min. 2MB, max. 2048MB a systém po zaplnění RAM bude potřeboval ještě 10MB navíc, může si je vzít. Pokud bude potřebovat 100MB, 500MB,... opět si je může vzít. Je to totiž v zadaném rozsahu. Pokud ale zadám např. min. 1024MB a max. 2048MB a systém po zaplnění RAM bude potřebovat ještě 200MB navíc, pak už má smůlu a nemůže si je ukousnout, protože potřebuje méně, než je počáteční velikost.
Jenže jak jsem zjistil, čím menší číslo zadám, tím vlastně hůř, protože se pak začne objevovat hláška "minimální hodnota virtuální paměti je..."
Tak mi není moc jasné, co počáteční velikost vlastně určuje a proč neplatí: čím méně, tím lépe (proč se obecně doporučuje: počáteční = RAMx1.5, maximální RAMx3). Díky za případné vysvětlení.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny