Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem MicroSD karta v mobilu dělá chyby

Dobrý den.

Objednal jsem si microSD kartu 64GB - po vložení do mobilu (Nokia Lumia 520 W8.1) během kopírování dat (zálohovaných na HDD v PC z předchozí 8GB karty) mi vyskočila chybová hláška (už si nepamatuji její kód). Tu jsem se snažil odstranit pomocí nástroje "Kontrola chyb" přímo ve Windows, jak se všude radí. Bohužel, nepomohlo to. Kartu jsem reklamoval a dostal peníze zpět.

Koupil jsem si novou (ADATA, opět 64GB) a opět přišel stejný problém, dokonce i v jiném mobilu (HTC 8S W8). Tentokrát vyběhla jiná, obecnější hláška (bez kódu), že nejde kopírovat určité soubory (cca 100 souborů). Tak jako tak, po otevření v průzkumníku jsem zjistil, že dalších cca 600 nakopírovaných souborů je poškozených. Kartu jsem nechal systémem opravit a naformátoval jsem si, standardně, ne rychle, bez úspěchu.

Může mi někdo poradit, jestli je nějaká možnost, jak kartu kompletně zprovoznit nebo ji mám opět reklamovat? Napadlo mě, jestli tyto modely telefonů podporují 64GB karty - zjistil jsem, že ano, tudíž kapacitou by to být nemělo.

Ještě mě napadlo, jestli není problém ve velikosti alokační jednotky při formátování - jaká velikost by měla být ideálně zvolena...?


Předem díky za odpovědi.


Jiří Kurt Strohschneider

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny