Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem corel draw dotazy

mám dotazy k corel draw 7:
1 Mám objekt skládající se asi ze 3 bitmap o 300dpim, velikost tak 4x4cm. Ty objekty jsou ve skupině - dále duplikované do 40 instancí . Přesun a operace a zoom v corelu jsou nyní pomalé strašně, pomalé reakce- po každé operaci asi půl sekundy lag. Dá se nějak zrychlit ovladatelnost corelu? Mám haswell i7 na 3.3GHz, corel využije jen jedno vlákno.

2 Když mám seskupené objekty, mohu se dostat ve správci objektu vždy jen k jednomu podobjektu (místo typických čtvreců se objeví kolečka pro úchop). Je možné vybrat víc objektů?

3 Je možné objekty duplikovat podél (šikmé) vodící linky?

4 Když mám seskupené objekty a aplikovaný Stín, už se nedostanu k úpravě podobjektům, jak na to?

5 Když mám nahromaděné objekty, tak výběrová šipky mi vždy vybere horní objekt. Je možné nějak zobrazit třeba v daném místě nabídku, ve které bych si určil příslušný objekt (s tím, že by se příslušné zvýraznili ve správci objektů)

6 Když mám elipsu a okolo ní text, jak jednoduše text odstraním (bez stisknutí nástroje Text), kliknutí do textu, kliknutí na nástroj výběr a Del.?

7 Když mám powerclip object, jak z něj extrahuju objekt tvořící obálku?

8 Když mám jeden objekt (spíš skupinu objektů + možné aplikované filtry- průhlednost, stínk deform) a chci udělat jeho 40 kopií a pak třeba na tom objektu udělat úpravy, chci aby se úpravy projevily na všech stejně. objekty jsou různě rozmístěné.

9 Blbne mi zoomování a posun touchpadem:
-prostřední tlačítko nad touchpadem + posun trackpointem posouvá plátno Extrémně rychle... Jde to nějak zpomalit? Nastavení daemonu pro touchpad na nejnižší rychlost nepomáhá.
-nefunguje scrollování dolní hranou touchpadu (v jiných programech ano) nebo horizontálně 2 prsty
-scrollování pravou hranou nebo 2 prsty vertikálně zoomuje (a extrémně rychle)
-gesto pinch to zoom (v orientaci horní pravý - dolní levý) posouvá horizontálně
Dá se to opravit?

Znáte nějaký lepší program pro práci s vektorovou grafikou? Corel Draw X7 jsem myslel, že je profi, ale jsou tam tyhle mouchy. Taky se stává že padne někdy.

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru