Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem corel draw dotazy

mám dotazy k corel draw 7:
1 Mám objekt skládající se asi ze 3 bitmap o 300dpim, velikost tak 4x4cm. Ty objekty jsou ve skupině - dále duplikované do 40 instancí . Přesun a operace a zoom v corelu jsou nyní pomalé strašně, pomalé reakce- po každé operaci asi půl sekundy lag. Dá se nějak zrychlit ovladatelnost corelu? Mám haswell i7 na 3.3GHz, corel využije jen jedno vlákno.

2 Když mám seskupené objekty, mohu se dostat ve správci objektu vždy jen k jednomu podobjektu (místo typických čtvreců se objeví kolečka pro úchop). Je možné vybrat víc objektů?

3 Je možné objekty duplikovat podél (šikmé) vodící linky?

4 Když mám seskupené objekty a aplikovaný Stín, už se nedostanu k úpravě podobjektům, jak na to?

5 Když mám nahromaděné objekty, tak výběrová šipky mi vždy vybere horní objekt. Je možné nějak zobrazit třeba v daném místě nabídku, ve které bych si určil příslušný objekt (s tím, že by se příslušné zvýraznili ve správci objektů)

6 Když mám elipsu a okolo ní text, jak jednoduše text odstraním (bez stisknutí nástroje Text), kliknutí do textu, kliknutí na nástroj výběr a Del.?

7 Když mám powerclip object, jak z něj extrahuju objekt tvořící obálku?

8 Když mám jeden objekt (spíš skupinu objektů + možné aplikované filtry- průhlednost, stínk deform) a chci udělat jeho 40 kopií a pak třeba na tom objektu udělat úpravy, chci aby se úpravy projevily na všech stejně. objekty jsou různě rozmístěné.

9 Blbne mi zoomování a posun touchpadem:
-prostřední tlačítko nad touchpadem + posun trackpointem posouvá plátno Extrémně rychle... Jde to nějak zpomalit? Nastavení daemonu pro touchpad na nejnižší rychlost nepomáhá.
-nefunguje scrollování dolní hranou touchpadu (v jiných programech ano) nebo horizontálně 2 prsty
-scrollování pravou hranou nebo 2 prsty vertikálně zoomuje (a extrémně rychle)
-gesto pinch to zoom (v orientaci horní pravý - dolní levý) posouvá horizontálně
Dá se to opravit?

Znáte nějaký lepší program pro práci s vektorovou grafikou? Corel Draw X7 jsem myslel, že je profi, ale jsou tam tyhle mouchy. Taky se stává že padne někdy.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny