Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem EM rušení v headphonech

PC: http://www.czc.cz/hal3000-alien-7518-i5-3450-8gb-1 tb-ati-7770-dvd-w7hp/121312/produkt
Zdravim, nedávno jsem si koupil novou grafickou kartu, ale jelikož úplně počítačům nerozumim, zapoměl jsem na celkem důležitý faktor - velikost. Při instalaci té karty mi trochu pozdějc došlo, že jí tam prostě nenacpu. Tak zapojim zpátky starou, tu novou koupenou jdu vrátit, ale po zapnutí PC mi nastane menší problém. Už z dřívějška vim, že nemám úplně ideální základovku a že mi na PC dochází k elektro-magnetickýmu rušení. To se mi projevovalo na sluchátkách Kraken od Razeru tím, že když jsem trochu přitopil grafárnu, začalo mi to ve sluchátkách bzučet, slabý bzučení bylo už i při pohybu myší, bzukot se měnil podle FPS ve hrách a podobně. Problém jsem vyřešil tím, že jsem prostě přešel na jiný sluchátka. Když jsem ale teďka vypojil a zapojil tu původní grafickou kartu, bzučení se vrátilo, v slabší verzi (pohyb myši bzučení nezpůsobuje, nebo jen velice potichu, že si ho ani nevšimnu a celkově ve hrách je to bzučení slabší), pořád tam ale je a po chvíly to začne opravdu rušit. Několikrát jsem se ujistil, jestli je vše dopojené, jestli jsou kabely ve stejně pozici jako před tím než jsem s tou kartou manipuloval, ale nic nepomohlo. Problém je, že prostě další sluchátka jen tak někde neseženu z toho důvodu, že už tyhle jsem musel vybírat z asi čtyř dalších a jen tyhle se osvědčili v tom, že v nich ten bzukot nebyl slyšet, takže pokud se to EMI vygradovalo, pochybuju že bych našel nějaký aspoň trochu kvalitní sluchátka, ve kterých by to nebylo slyšet. Z dřívějška jsem to zkoušel řešit například tím, že jsem si koupil nějakou sound blaster zvukovku, který měla tyhlety zvuky tlumit, ale vůbec to nepomohlo a akorát byl větší hluk z větráku na grafárně, jelikož slot na zvukovku mám přímo pod ním. Tak doufám že se tu najde někdo, kdo by měl nějaký nápad jak to rušení utlumit aspoň na tu úroveň, abych mohl použít současný sluchátka, z Krakenama jsem to už vzdal.

Předmět Autor Datum
Soundblaster urcite pomaha. Ked nie tak mas niekde spojenu digitalnu a analogovu zem zvukovky -> nah…
MM.. 29.04.2015 00:25
MM..
To mě ani nenapadlo zkusit. U těch současných sluchátek jde nastavit hlasitost, měl jsem jí na max a…
Semodes 29.04.2015 02:21
Semodes
Levne riesenie su asi PC reproduktory, najdi si nejake ktore maju jack na sluchatka a vlastny zdroj…
MM.. 29.04.2015 08:35
MM..
BTW. s tym terajsimi sluchatkami daj si radsej do win len 50% ak nahodou ten potenciometer na slucha…
MM.. 29.04.2015 08:38
MM..
Na tie druhe sluchatka mohlo by ti stacit aj nieco taketo https://www.mironet.cz/koss-audio-kabel-ja…
MM.. 29.04.2015 08:47
MM..
No, reproduktory mám, dokonce v nich mám i díru na jack. Nenapadlo mě to ale zkoušet, protože jsem t…
Semodes 29.04.2015 13:58
Semodes
Mikrofon zapojis predsa rovno do PC tam kde je aj teraz (ten tam moze byt strceny furt, nevadi nicom…
MM.. 29.04.2015 17:01
MM..
Jj, jsem si hned uvědomil že se ptám na blbost. Každopádně bych měl jeste jednu otazku, ať nemusim d…
Semodes 29.04.2015 21:10
Semodes
Principialne v tom nema co krupat, ked vylucis blby elektricky kontakt (pouzijes rozne konektory a r…
MM.. 29.04.2015 21:41
MM..
No právě už ani nevim kdy přesně to začalo, určitě to bylo ještě před tim než jsem řešil tu grafárnu…
Semodes 29.04.2015 23:00
Semodes
ovl.panely-zvuky - karta prehravanie - oznacis aktualny vystup - dole mas 2 tlacitka, v tom pravom m…
MM.. 30.04.2015 10:04
MM..
Mikrofon to nedělá, není ani zapojenej a naslouchání vyplý stejně mám. V tom nastavení jsem byl, zvu…
Semodes 30.04.2015 12:54
Semodes
A preco mas nastavene 5.1 repro? Nastav si stereo repro (v lavom tlacitku) Su tam aj urovne vstupov,…
MM.. 30.04.2015 13:23
MM..
Pořád to občas zaprská, už nevim co jiného bych měl zakázat nebo vypnout
Semodes 30.04.2015 13:53
Semodes
A uz si nastavil co? Daj niekam nejake screenshoty tych nastaveni poslední
MM.. 30.04.2015 14:39
MM..
ok možná jsem to zakřikl, spíš to praská stejně
Semodes 29.04.2015 23:26
Semodes
ba ne, asi toho praskání bude aspon o 20% míň, těžko říct když to nemá stálý interval, ale přijde mi…
Semodes 29.04.2015 23:38
Semodes
alebo kupit si nejaky sluchatkovy zosilovac/vezu/PC repro/cokolvek s regulaciou hlasitosti, volume v…
MM.. 29.04.2015 00:28
MM..

Soundblaster urcite pomaha. Ked nie tak mas niekde spojenu digitalnu a analogovu zem zvukovky -> nahovno kejs a dotyka sa obalovy kontakt jacku aj kejsu? To je blbo. Alebo predny panel kejsu spojene sluchatkova jack zem s usb zem tiez blbo. Odpoj uplne predny panel od dosky alebo aspon predny audiopanel. apod. Alebo mas zapojene analog cosi este niekam inam (nejake dalsie repro?) kde to cinan debil spojil s digital zemou alebo uzemnil dokonca na ochranny vodic.

Druha vec impedancia sluchatok. Cim vyssia impedancia a cim mensia citlivost tym menej to budes pocut, ptz ten ruch sa nezosiluje spolu s hlasitostou a teda vyssia hlasitost a slabsie sluchatka - nepocut to tak. Pripadne aj nejaky regulator hlasitosti pre sluchatka by ti pomohol, dal by si ich tichsie a vo Win volume hlasnejsie. Predpokladam ze to su jack sluchatka a ne nejake usb nezmysly (ak su to usb tak jedine odrusit si 5V na USB - strkat dozadu do kejsu apod)

Tretia vec v ovl.panely-zvuky sa napriklad uisti u repro v rozsirenych nastaveniacxh ze mas vypnute vsetky ostatne line-in vstupy apod, a povolene len wave a midi.

Stvrta vec je ked to nijak inac neporiesis tak skus v biose vypnut c states alebo EIST alebo obe veci, experimentalne zisti ze co z toho ma na to najvacsi vplyv. Bude ti ale potom CPU zrat aj ked nic nerobis

To mě ani nenapadlo zkusit. U těch současných sluchátek jde nastavit hlasitost, měl jsem jí na max a ve winech cca 10%, prohodil jsem to a bzučení je pryč :) ale zaujala mě tvoje rozsáhlá znalost ohledně tohohle problému. Mohl bys doporučit nějaký (levný) zesilovač nebo něco podobného, abych mohl případně používat i ty krakeny? protože takhle se mi doma válí 2 000 kč k ničemu. Také mám v plánu brzo koupit http://www.czc.cz/asus-strix-gtx960-dc2oc-2gd5/165 946/produkt místo té současné grafárny. Může to mít nějaký vliv a pokud ano, co bych měl očekávat po instalaci té nové karty?

Levne riesenie su asi PC reproduktory, najdi si nejake ktore maju jack na sluchatka a vlastny zdroj (t.j. dvojvidlica do 230V) a ne nejake USB napajanie. Ne"doporucujem" to vyslovene ptz levne veci su sroty vseobecne, ale nemalo by to bzucat. Ja som si zosik robil sam (resp. polo-sam, kupil som cisnku sracku a prerobil zapojenie :D) tak neviem co je na trhu.

Mozno sa da kupit aj len nejaka redukcia jack-jack co obsahuje potenciometer na hlasitost, nikdy som to nehladal skus googlit.

Vykonna grafika problem moze zosilit ptz zere viac potom by som sa ale aj zameral na to ze ci mas v tom slusny zdroj, a kde je ten neziaduci spoj na digitalnu zem.

No, reproduktory mám, dokonce v nich mám i díru na jack. Nenapadlo mě to ale zkoušet, protože jsem to už zkoušel první den co jsem ty reproduktory dostal a co si pamatuju tak to nefungovalo (maj jinak normal vidlici do prodlužovačky a audio jack zezadu do kompu). Dneska zkusim a slyšim, hejbnu myší - žadný bzukot, zapnu hru, vypnu v ní zvuk a byl poznat hrozně potichej bzukot, nevim jestli to bude hlasitější až se grafárna ještě trochu zatopí, ale i tak je to dost tiché na to, abych s tim mohl žit. Problém je ale že tam mam port jenom na ten audio jack a nemám kam zapojit mikrofon, kterej je pro mě (jakožto hráč v hardcore WoW raid groupě) dost důležitej. Mohl bych na to použit třeba ten prodluzovač co jsi linknul (i když by tím ztrácel na užitečnosti co se týče té regulace hlasitosti)? Každopádně aspon můžu ty krakeny použit na solo gaming, za což jsem vděčnej a nejradši bych si nafackoval že jsem na to nepřišel dřív, když jsem tuhle možnost měl doslova před ksichtem bůhví kolik měsíců. Až budu mít tu grafárnu a kdyby to fakt zhoršila o tak moc, tak bych prostě použival ty současný sluchátka v přednim panelu, tam je ta redukce bzukotu maximální a s hodně velkou rezervou, za což jsem ti taky vděčnej :)

Jj, jsem si hned uvědomil že se ptám na blbost. Každopádně bych měl jeste jednu otazku, ať nemusim dělat novej topic a ty pravděpodobně budeš vědět. Kromě toho bzučení, které je teď už vícemene vyřešené, mám ještě jeden problém. Ve sluchátkách mi to občas křupne, takový elektrický rupnutí, ať už si něco pouštim, nebo ne, tak to v různých intervalech (v řádkých desítek minut ale občas i dvakrát během minuty). Myslel jsem si že to je těmi současnými sluchátkami, přece jen to je něco z kauflandu co jsem bral jen aby mi to v nich tolik nebzučelo, ale teď co zkouším i ty krakeny, tak i v nich je ten samý crackling zvuk, trochu hlasitější ale to bude asi tou rozdílnou kvalitou. Nesetkal si se s tím někdy? hádám že nějaký problém v onboard zvukovce, pochybuju že by to bylo něco lehce vyřešitelného, ale třeba bys o něčem věděl. Křupne to jak z předního panelu tak i před ten reproduktor, který je zapojenej zezadu

Principialne v tom nema co krupat, ked vylucis blby elektricky kontakt (pouzijes rozne konektory a rozne sluchatka) tak najskor je naprd ovladac zvukovky (nainstaluj ten z webu vyrobcu dosky alebo aj z webu vyrobcu chipu nejaky novsi) alebo v ovladacoch skus deaktivovat nejake setrenie spotreby ak to tam niekde je, alebo aj skontroluj ovl.panely - zvuky, vsetky detailne nastavenia, su tam rozne vstupy deaktivuj vsetky u nastavenia repro, nechaj len wave a midi.
Moze byt ze to je nejaky windows zvuk alebo co, deaktivuj v ovl.paneloch aj vsetky windows zvuky (to robim okamzite po instalacii). Mne nikdy nic nekrupalo, win zvuky mavam vypnute, a pouzivam soundblaster

No právě už ani nevim kdy přesně to začalo, určitě to bylo ještě před tim než jsem řešil tu grafárnu a následně bzukot. Kvůli tomu bzučení jsem si stáhl novej ovladač, jestli by to náhodou nevyřešil, ale to praskání tam bylo pořád. Koukal jsem i v tom nastavení, mel jsem asi hodinu vyplé windows zvuky, ale párkrát to zaprskalo i tak, co je ale divný, že než jsem vypnul windows zvuky, tak to prskalo zhruba 1-3 vteřiny zhruba s 0,3 sec pauzama každou vteřinu, ted jak jsem měl vyplé windows zvuky, tak to bylo jedno slabý prasknutí. To s tim wave a midi nastavení jsem četl někde i když jsem googlil ale nějak to nemůžu najít.

Mikrofon to nedělá, není ani zapojenej a naslouchání vyplý stejně mám. V tom nastavení jsem byl, zvukový efekty mam vsechny vyplé, v těch urovní mam zaplé jenom side, center subwoofer, rear a front. ty green/pink... in jsou defaultne vyplé.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru