Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem záhadná náhodná nefunkčnost NTB (RAM?)

Zdar, na notebooku mám podivný nevysvětlený problém. Od jisté chvíle (asi 4 roky) notebook nenaběhne (ani k POST) - blikající diody indikují podle servisního návodu processor failure s řešení reseat processor OR contact support. Což jsem v tu dobu nevěděl (nezjistil- význam diod a možnou závadu).
Dlouho jsem nevěděl, co s tím, až jsem asi za měsíc přišel na to, že problém zmizí v určité kombinaci+permutaci obsazení RAM modulů (měl jsem původně 2/2 obsazené). Zdálo se, že 1 slot se jeví jako vadný - přítomnost ramky v něm zabránila naběhnutí ntb.
Pak jsem zkusil obsadit oba sloty - při několikátem pokusu (a prohození), to šlo, tak to fungovalo asi 2 roky.

Nyní se ten problém opět objevil - nenaběhl s 2 moduly RAM. Tak jsem opět zkoušel různé kombinace RAM - tentokrát ovšem nenabíhal i s 1 modulem (ne ale vždy), na modulu to nezáviselo, ale na slotu to záviselo ( i když ne na 100%), prostě nedá se na 100% říct, že tento slot je vadný. Dokonce se mi opět povedlo rozběhnout systém s 2 moduly.
Kde by mohl být problém, když se to takto nejasně projevuje? Může být i špatný kontakt edge konektoru modulů? Nebo nějaká něčistota(kontroloval jsem)?

Předmět Autor Datum
Moze byt aj blby kontakt aj necistota. Da sa skusit prepajkovat kontakty socketov ak mas mikropajku…
MM.. 05.05.2015 11:45
MM..
Studeňák (vyhnilý spoj/prokov). S tím nic. poslední
mif 05.05.2015 13:41
mif

Moze byt aj blby kontakt aj necistota. Da sa skusit prepajkovat kontakty socketov ak mas mikropajku a da sa aj ocistit kontakty alkoholom.
Problem ale moze byt akykolvek studenak kdekolvek, manipulaciou s doskou proste ohybas/posobis na dosku a tym to mozes ciastocne ovplyvnovat

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru