Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem záhadná náhodná nefunkčnost NTB (RAM?)

Zdar, na notebooku mám podivný nevysvětlený problém. Od jisté chvíle (asi 4 roky) notebook nenaběhne (ani k POST) - blikající diody indikují podle servisního návodu processor failure s řešení reseat processor OR contact support. Což jsem v tu dobu nevěděl (nezjistil- význam diod a možnou závadu).
Dlouho jsem nevěděl, co s tím, až jsem asi za měsíc přišel na to, že problém zmizí v určité kombinaci+permutaci obsazení RAM modulů (měl jsem původně 2/2 obsazené). Zdálo se, že 1 slot se jeví jako vadný - přítomnost ramky v něm zabránila naběhnutí ntb.
Pak jsem zkusil obsadit oba sloty - při několikátem pokusu (a prohození), to šlo, tak to fungovalo asi 2 roky.

Nyní se ten problém opět objevil - nenaběhl s 2 moduly RAM. Tak jsem opět zkoušel různé kombinace RAM - tentokrát ovšem nenabíhal i s 1 modulem (ne ale vždy), na modulu to nezáviselo, ale na slotu to záviselo ( i když ne na 100%), prostě nedá se na 100% říct, že tento slot je vadný. Dokonce se mi opět povedlo rozběhnout systém s 2 moduly.
Kde by mohl být problém, když se to takto nejasně projevuje? Může být i špatný kontakt edge konektoru modulů? Nebo nějaká něčistota(kontroloval jsem)?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny