Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Účty na Windows pro rodiče

Ahoj,

Tátovi odešel notebook, teď mu přišel nový a řešíme, jak vyřešit uživatelský účty. Otec si sotva je schopný přečíst maily, semtam potřebuje něco ve Wordu a v práci dělá v Excelu, takže stejně jako v minulosti mu zamýšlím tam hodit účet bez admin práv, aby něco nepokonil.

Současně je to patnáctka displej, což je oproti mámině stroji velká kráva, čili přemýšlím, že tam hodím účet i mámě (ta je v obsluze PC už zdatnější), když bude chtít koukat na filmy, ať nemusí žmourat na té její berušce, když je zrovna táta v práci.


Samozřejmě po vás nechci, abyste řešili naše rodinné záležitosti, nicméně pokud si dovedete aspoň trošku představit technickou zdatnost svých rodičů - jak nejlépe byste rozvrhli uživatelské účty tak, aby to bylo co nejbezpečnější a nestalo se, že by mi táta zvyklý na XPčka nevolal každých pět minut, že "ta Java už zas chce aktualizovat"? Zvažuju dát buď oběma omezený účet a ještě třetí účet jako admina, nebo mámě admina a tátovi normální účet s tím, že v případě nouze by heslo na admina znal. Jaký programy (z řad prohlížečů a tak podobně) jsou podle vás natolik user friendly a v češtině, aby mi táta nenadával, co jsem mu to proboha objednala za počítač? Snad mě chápete.

Dík. M.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny