Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebooky a počítače - Servisáci nemajú rádi recovery

Dobrý deň, mám takovej problém, a niesom jediný,...
Kúpite notebook, neco sa vám posere softwarovo, dáte recovery a opravené,... ale ked sa pokazí hardware, napríklad HDD, a dáte reklamovať, no tak nechápem proč potom vždy z reklamácie dostanem notebook bez recovery? To sú tý servisáci tak jebnutý? Celkovo máme 3 notebooky, jeden novej ASUS, ktorej som kúpil z alzy, pred necelím mesiacom, ten predal notebook s recovery partíciov. V nay som kúpil pred 3 rokmi notebook, tak som dostal notebook ASUS s recovery partíciov, po 21 mesiacoch odišiel HDD, reklamáciu uznali, HDD vymenily, ale bez recovery (neurobili ho), tretí notebook je HP kupovaný pred 5 rokmi v nay, ten už i predali bez recovery.
Nechápem že tý servisáci sú lenivý už dokončiť svoju prácu a riadne urobiť notebook? tak aby bol presne taký ako ked sa kupoval, tak aby mal recovery?
---
Ted priamo k mé otázke, novej asus je uplne v pohode, so starým bol problém, na USB som si stiahol OS, nabootoval a nainstaloval na novo OS do notebooku, to ok. No čo s HP? Asusy mali win 8.1 (tie sa dajú jednoducho stiahnúť zo stránky microsoftu) v HP je ale win 7 Starter, a potrebujem ho reinstalovať, poradíte? Ak má niekto doma CD/DVD s inštalačkov na tento OS, mohol by mi dané CD/DVD zmeniť na súbor .iso a poslať mi ho? Licenčný kód ani neviem či mám, novej notebook síce bol kupovaný s predinštalovaný OS, no na spodnej strane notebooku neni ani štítok na ktorom by bol licenčný kód napsán, možno je ale nalepený pod baterkov, avšak tú momentálne nemôžem vytiahnuť, tak se chci zeptať ak by tam nebol štítok s licenčným kódom, jak ho mám získať? nebo mám ten notebook odniesť tam kde som ho kupoval a jebnuť predajcovi s ním po hlave? Nekde som čítal že u novších notebookov je licenčný kód zapsán v BIOSu, ale čo ak v tomto neni? čož je viac než pravdepodobné zhladiska k tomu že má už viac ako 5 rokov?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny