Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problém se zvukem

Dobrý den, koupil jsem počítač s integrovanou zvuk. kartou na zákl. desce /Gigabyte M55S-S3/. Klasické stolní repro jsem nechtěl, tak jsem připojil PC na AV receiver Yamaha se sloupovýma reprobednama, ale neozýval se žádný zvuk. Mechanik od firmy, kde jsem si nechal PC sestavit mi zkontroloval nastavení, ale nic nenašel ani nezjistil, proč zvuk nejde, ale rovnou vyměnil celou zákl.desku. Nyní jsem se pokusil znovu o propojení a výsledek je stejný. Pokud zapojím sluchátka a přenastavím Pc k tomuto poslechu a síla zvuku je nastavena na maximum je slyšet zvuk velice slabě, skoro vůbec. Při propojeni přes receiver a nastavení hlsitosti beden na úplné maximum je cosi slyšet, ale v reproduktorech praská a loupe, no prostě hrůza. Jde mi o to, jestli toto propojení je vůbec možné /prodejce propojovacího kabelu mi řekl že to je možné a pokud to nejde je to v rukách/. Propojovací kabel je OK, zkoušel jsem ho na jiném spojení /discman - receiver/.
Za možná řešení a návrhy budu vděčný. Děkuji

Předmět Autor Datum
Za prve receiver nedavaj nikdy na maximum (nechcem si predstavit ako by si dopadol keby to zacalo fu…
MM.. 09.03.2007 17:13
MM..
Zapojil jsem jack do PC /zelený vstup/ a receiver do audio vtupu pro CD a receiver jsem přepnul pro…
OLAN199 09.03.2007 17:29
OLAN199
Zober CD k doske a nainstaluj ovladac zvukovky a prip. aj dodatocne utility k zvukovke. Osobne dost…
MM.. 09.03.2007 17:47
MM..
Propojoval jsi zelený konektor (výstup) z PC se správným (vstupem) na receiveru? Také by se dal použ…
Matloch 09.03.2007 17:22
Matloch
1/ Ano tento popis se týká poslechu ve sluchátkách. 2/ Propojovací kabel je Jack 3,5 "samec" a do re…
OLAN199 09.03.2007 17:35
OLAN199
Snad 2x cinch, nie?
MM.. 09.03.2007 17:38
MM..
Máš smysl pro detajl, ano je to 2 x sinch.
OLAN199 09.03.2007 17:41
OLAN199
Nemá to být na počítači line výstup (dobrá, už mlčím, snad jsem tolik neřekl :-))?
Kráťa 09.03.2007 17:47
Kráťa
To nie je detail, 1x cinch by znamenal digitalny vstup receivera, co je sakra rozdiel.
MM.. 09.03.2007 17:52
MM..
Vzhledem k tomu, že je to osmikanálová zvukovka, podíval bych se do audio panelu, jestli je nastaven…
nononot 09.03.2007 17:57
nononot
Koukal jsem se na to nastavení a mám to, jak píšeš. Zvukovku jsem zkusil nastavit ještě jednou sám d…
OLAN199 10.03.2007 10:07
OLAN199
No a co ze je v anglictine, obrazok snad prekladat netreba. Na obrazku konektorov si pozri ktory je…
MM.. 10.03.2007 13:24
MM..
Děkuji všem co mi radili, problém je vyřešený a zvuk funguje. Ještě jednou velký díky. poslední
OLAN199 12.03.2007 14:17
OLAN199

Za prve receiver nedavaj nikdy na maximum (nechcem si predstavit ako by si dopadol keby to zacalo fungovat a dostal by si taku 2x100W pecku do hlavy :-?
Za druhe musis napisat co presne kam presne si strcil. Davas to do jacku ktory je urceny pre vystup? Prepol si receiver na dany vstup? Nainstaloval si ovladace zvukovky? Mas master volume a wave/midi povolene (nie mute) v mixeri? (ikonka vpravo dole).

Zober CD k doske a nainstaluj ovladac zvukovky a prip. aj dodatocne utility k zvukovke. Osobne dost pochybujem ze predajca instaloval vsetky ovladace.

K tomu "zeleny" prosimta odkial mam vediet co je na tvojej doske zelene? Zober navod k doske a tam si pozri nakresleny obrazok dosky, ze ktory jack je "Line out" a zapoj to do "Line out".

Ak je zapojeny do dosky predny panel kejsu (s jackom) do konektora F_AUDIO (vid navod k doske) skusil by som ho na skusku odpojit.

P.S. samozrejme ako prve si pozri v mixeri ci nemas zaskrtnute "mute" (stlmit) u master volume alebo wave/midi. Ak ano tak to odskrtni.
P.S.2. ak nemas CD k doske alebo navod k doske okamzite to chod pytat od predajcu, vcetne kompletneho prislusenstva (CD, kable, atd) aj k dalsim komponentom (grafika atd).
P.S.3. navod a ovladace k doske sa daju samozrejme aj stiahnut http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Pro ducts_Overview.aspx?ProductID=2470 alebo ak mas inu dosku alebo starsiu reviziu tak si tam naklikaj spravnu dosku...

Propojoval jsi zelený konektor (výstup) z PC se správným (vstupem) na receiveru? Také by se dal použít výstup na PC pro sluchátka, dejme tomu na čele bedny. Další možnost je softwarové přiřazení jednotlivých konektorů pro výstup. Pokud se nepletu, tak Gigabyte má na CD k MB solidní software pro nastavení integr.zvukovky. Nebude tady problém...?
1)Pokud zapojím sluchátka a přenastavím Pc k tomuto poslechu a síla zvuku je nastavena na maximum je slyšet zvuk velice slabě, skoro vůbec. - tento popis se týká poslechu ve sluchátkách?
2) Ten propojovací kabel je Jack 3,5 "samec" na obou stranách, nebo má receiver jiný vstup?
3) Propojení PC se zesilovačem, nebo receivrem je naprosto běžné. Sám jsem viděl několik exemplářů a všechno maká k naprosté spokojenosti.

Vzhledem k tomu, že je to osmikanálová zvukovka, podíval bych se do audio panelu, jestli je nastavený výstup na 2x repro . Ovladač zvukovky je snad nainstalován.:-) včetně Microsoft UAA Driver , dá se stáhnout i ze stránek RealTek aktuální verze. Konektory na receiveru se nazývají cinch a ne sinch ( také se užívá označení RCA ).
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Driv er_Model.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2316 &ProductName=GA-M55S-S3

Koukal jsem se na to nastavení a mám to, jak píšeš. Zvukovku jsem zkusil nastavit ještě jednou sám doma, no snad je to jak má být. Mám k ní jen manuál v angličtině a na webu jsem českou verzi nenašel, i přesto že v manuálu reklamují odkaz na www.gigabyte.cz. Každopádně zvuk stále nejde, už jsem z toho zoufalej. Vyzkoušel jsem vše co se mi tu radí, ale stále nic.

No a co ze je v anglictine, obrazok snad prekladat netreba. Na obrazku konektorov si pozri ktory je "line out" a donho strc jack, a na obrazku dosky si najdi kde je F_AUDIO a vytiahni z neho vsetko co v nom je.

... a nainstaluj ovladac zvukovky. Link ti dal nonot vyssie, instaluj ten Realtek u ktoreho nie je napisane 64bit, t.j. ten druhy v poradi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru