Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem NTB_Dell USB3 problém

..vypadá to na dost velký problém:
Takže, je to externí hdd AdataHV620 přes usb3. NTB je jeden s těch lepších (Dell M6800 i7_4900MQ,2,9GHz,+grafika IntelHD4600,2.grafika AMD FireProM6100, 32GBRAM, SSDHD Samsung840EVO 250GB).
S tím externím diskem to předtím normálně bootovalo, nyní ne. =Zapnu ntb, spustí se boot (logo Dell), blikne dioda disku a pak nic. Musím usb disk odpojit, zapnout ntb, pak je to ok. Když připojím disk ve Windows 8.1, normálně se chytne. Zkusil jsem pro kontrolu flashku (Kingston DataTravellerSE9 32GB), která jako by měla nějaký problém taky. S tou sice nabootuje při zapnutí, ale pak v os ji pro změnu nevidí - hlásí že zařízení nebylo rozpoznáno. Není to tedy problém s usb jako takovým? Zkusil jsem všechny porty, kabel usb2, stejný výsledek. Disk je prakticky nový, má 3měsíce, na jiném pc funguje normálně.
Volal jsem do supportu Dell. Musím říct že to bylo rychlý: přišel technik on site na druhý den, rozebral M6800 skrz naskrz a VYMĚNIL celý mboard! To bylo všechno co mohl udělat a na otázku, jestli to je jediné řešení problému, odpověď zněla "je to jednodušší, než cokoliv jiného". Problém to ale nevyřešilo, rada zněla "reinstalace os, lepší jsou Win7". Co s tím nyní, nevím. Kdyby byla větší jistota, že to pomůže, tak to udělám.
Má někdo podobnou praxi?
Petr

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny