Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Základní deska a Procesor

Zdravím všechny
Předem bych chtěl poprosit o toleranci, nýbrž se v PC tolik nepohybuji, tak kdybych se Vás ptal na nějakou "hloupost", tak se předem omlouvám.

Stavím si PC převážně na hraní her. PC bych chtěl postavit na procesoru i5 4690K, nebo na Xeon e3-1231v3.
Každopádně nevím, jak si vybrat z těchto dvou procesorů. Slyšel jsem, že se nevyplácí brát Xeon do herních pc...
A ještě bych se chtěl zeptat, jakou základní desku vybrat pro tu i5, i případně pro Xeona.
Na základní desce bych si představoval maximální limit 4500 kč, maximálně 5 tis., více určitě ne.

Jinak co se týče zbylých komponentů, tak do PC budu dávat buď GTX 970, nebo si počkám na nové řady grafik od AMD co mají brzy vyjít a pak se rozhodnu, zda vzít nové AMD, či nvidii. Jinak to o té 970 že nemá skutečný 4GB, ale "jen" 3,5GB vím.
Dále k tomu budu dávat SSD 120GB na systém, 1 nebo 2 TB od WD blue (ne black, ještě nevím), RAMky budu brát 1x8 GB od ballistix s CL8 (časem dokoupím ještě jednu RAMku 8GB), zdroj mám už doma, který jsem dostal od kamaráda a jedná se o zdroj corsair s výkonem 750W, který bude mít velkou rezervu i do budoucna... a celé to budu mít v case Corsair 450d.

Předem děkuji za rady ohledně procesoru a základní desky... :) Pokud máte i nějakou radu ohledně zbylých mnou vybraných komponentů, tak pište, rád zaměním součástky za lepší.. :) (Avšak už nevyměním zdroj a SSD disk, ten je od Samsungu 840 EVO), jinak nic jiného ještě není objednáno.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny