Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pokladní systém

Zdravím,
Potřeboval bych návrh 2 identických pokladních systémů do obchodu zaměřeného na prodej oděvů, bot, bižutérie, domácích potřeb atd. Představu mám zatím podobnou jako ve velkých obchodních řetězcích. Do pultíku by byla vestavěna laserová čtečka čárkových kodů poblíž toho ještě jeden ale ruční snímač v případě, že by byl kod na zboží umístěn na těžce přístupném místě nebo by se vůbec na pult nevešlo(Např. Žebřík). Vše by vedlo do pokladního systému, který by čárkový kod přečetl a určil tak cenu a druh zboží, což by prodavačka pouze odentrovávala a potvrzovala tak načtené částky. Veškeré zakoupené zboží by se také automaticky po stisknutí entru zapsalo na paragon. Při vrácení peněz by se zapisovala částka kterou zákazník platí opět do systému pro přehled během sčítání tržby. Veškerá práce s kasou by tak probíhala skrz tento pokladní systém. Kolik se vracelo peněz, kolik zákazníci utratily, kolik a jakého zboží se prodalo a celkový přehled. Jak jsem již zmínil jedná se o maloobchod se smíšeným zbožím a bude tedy za potřebí tisku tvrdých čárkových kodu např. pro oděvy a textil a např. nalepovacích pro domácí potřeby. Proto budu potřebovat tiskárnu čárkových kodu která to zvládne a ještě k tomu dodat asi 4 ruční čtecí skanery s nějakou baterií aby jej mohli zaměstnanci užívat na pracovišti a kontrolovat tak, zda-li je upevněný čárkový kod v pořádku a předcházet tak nedorozuměním např. s cenou u slevového zboží. (A samozřejmě i to musí být možné zapsat na čárkový kod kvuli zaruce u slevového zboží tzn. |Sleva dámský kabát 249.-|). Cenu všeho bych potřeboval vmísit v rozmmezí od 80 - 100 tisíc.

Předmět Autor Datum
Preco pises sem a nie nejakemu predajcovi podobnej techniky? Jedna sa o specializovane veci, ktore n…
shiro 27.05.2015 08:19
shiro
Treba chce poradit jakou znacku pokladniho system vybrat z hlediska celkove kvality. Kazdy prodejce…
Redmarx N 27.05.2015 08:35
Redmarx N
Je potřeba být i předvídavý s ohledem na elektronickou evidenci tržeb (či co - a jestli vůbec - to n…
L-Core 27.05.2015 09:13
L-Core
Jen upřesním: ty chceš ERP, ne "pokladní systém". Pokladna je stupid zařízení, které maximálně evid…
touchwood 27.05.2015 09:18
touchwood
Tak s technikem jsem probral zapojení kas, čteček atd. Vše je v naprostém pořádku akorát jsem dostal…
Peťann 01.06.2015 21:56
Peťann
Neni to verejne
bananas 01.06.2015 22:13
bananas
Mělo by to být opraveno a přístupné. Omlouvám se.
Peťann 01.06.2015 22:37
Peťann
Vodní chlazení, externí mechanika, herní základní deska, SSD, předimenzovaný zdroj a k tomu jeden RA…
karel 01.06.2015 22:42
karel
Osobně bych se nejspíš k slečně pokladní přidal. Bohužel to má stanovenou funkci a hrát GTA V na gra…
Peťann 01.06.2015 22:50
Peťann
ten zádrhel je, že to je úplný ale úplný nesmysl. Takto se počítače na práci nestaví.
touchwood 02.06.2015 08:58
touchwood
objednej několik stejných kancelářských krámů, výkonu dnes mají přebytek. když chceš jeden lepší, pr…
lední brtník 01.06.2015 22:43
lední brtník
Ta sestava je k zamýšlenému účelu úplně mimo. Řešil jste, co budete dělat, až to PC zdechne? To bude…
Kurt 01.06.2015 22:49
Kurt
Můžete být konkrétní k nějaké značkové sestavě ?
Peťann 01.06.2015 22:53
Peťann
Například: http://www.hpmarket.cz/productOpt.asp?konfId=J4B10 EA +CarePack (stačí na té stránce klik…
Kurt 01.06.2015 23:00
Kurt
+ nezapomen na zálohování!!! U takového systému průběžně několikrát denně a mimo ten počítač, na kte…
Jan Fiala 02.06.2015 08:22
Jan Fiala
Cokoli od Dellu nebo HP. Dell má standardně 3-letou záruku NBD (tj. servis v místě a do 24 hodin od… poslední
touchwood 02.06.2015 09:06
touchwood
Wincor Nixdorf
IkaSGC 02.06.2015 09:03
IkaSGC

Treba chce poradit jakou znacku pokladniho system vybrat z hlediska celkove kvality. Kazdy prodejce mu poradi to co zrovna sam prodava. Nicmene jak pises, tohle je hodne specializovane, snace, ze se tu najde nekdo, kdo tohle resil neni moc velka. Na jeho miste zkusim pres google pohledat, treba nekde neco na to tema najde.

Je potřeba být i předvídavý s ohledem na elektronickou evidenci tržeb (či co - a jestli vůbec - to nakonec bude). Bohužel nic bližšího se neví, jak znám situaci se schvalováním zákonů, 29.12.2015 večer snad už bude jasno. Platnost 1.1.2016, programátoři, poserte se z toho...

Také mě čeká nasazení něčeho podobného, ale v menším, u klientů, vyčkáváme až bude jasněji. Chápu, že takové oddalování řešení není vždy možné.

Jen upřesním: ty chceš ERP, ne "pokladní systém".

Pokladna je stupid zařízení, které maximálně eviduje peníze a čte kódy, ale ceny si musí dohledávat z nějaké databáze.

Z levných řešení je např. Stormware Pohoda a modul Kasa, který umožňuje sehrávání pobočkových dat.

edit: tisk čárových kódů na samolepky zvládájí i běžné tiskárny. Jde o to, zda chceš/můžeš tisknout na A4 aršíky, nebo je to "kusovka" (pak je třeba termotransfer s tiskem na kotoučky samolepek, a tedy specializovaná tiskárna). Největší práce je ale i tak se samotným lepením.

Tak s technikem jsem probral zapojení kas, čteček atd.
Vše je v naprostém pořádku akorát jsem dostal možnost postavit si počítače, které tam budou fungovat sám. Propojení bude následující. 1. slabší (kancelářský počítač) ve skladu společně s tiskárnou na etikety. 2. Uložiště - bude přijímat data z obou počítačů a udržovat celkový přehled následně to bude přístupový bod z internetu pro ředitele či správce - Počet prodaného zboží, celkový stav zbývajícího zboží atd. . 3.Hlavní počítač - Bude u kasy bude operovat s prodejním systémem na dvou pokladnách podle technika má být z těch 3. nejvýkonnější . a tak jsem si sám pro sebe udělal tento návrh ( http://www.czc.cz/bink8ma25ciqq91obavaugfhvc/sezna m ) Bude takováto sestava fungovat ? Či je tam něco kvůli čemu by to nefungovalo ? Navíc bych se rád zeptal zda-li M-pol nemá návrh na zbývající 2 počítače. Nejedná se o herní mašiny grafika je naprosto nepodstatná od procesoru. se zbývajícími dvoumi bych se potřeboval vejít do stropu 40.000.- kč,

Osobně bych se nejspíš k slečně pokladní přidal. Bohužel to má stanovenou funkci a hrát GTA V na grafice za pár šupů no nevím nevím.. Každopádně takováto sestava bude fungovat ? či tam bude nějaký zádrhel např. že se nějaká komponenta nevejde do casu atd.

objednej několik stejných kancelářských krámů, výkonu dnes mají přebytek. když chceš jeden lepší, proč ne, ale moc to v obchodě neprožívat.

tvoje bezdrátové čtečky čárových kódů neznám, respektive používáme, ale ty umí 2d kód (nepotřebuješ a hlavně nevešel by ses do rozpočtu). vygoogli nějaké firmy z okolí, co se tím zabývají. máš ip upc, to je k ničemu. takže např.: gaben, ttrading, a desítky dalších.

karel: :-)

+ nezapomen na zálohování!!!
U takového systému průběžně několikrát denně a mimo ten počítač, na kterém bude vše uloženo. Přece jen přijít o den a více v obchodě se skladem je to pak při výpadku na zavření. Obnovit systém, přeťukat znovu doklady...

Doporučuji vytvořit nějaký krizový scénář, co dělat když...

Cokoli od Dellu nebo HP. Dell má standardně 3-letou záruku NBD (tj. servis v místě a do 24 hodin od nahlášení) na lepší modely Optiplex, dělají i USFF modely (krabička velikosti 20x20x5 cm), koupit se dají už i v běžné mudlovské distribuční síti typu alza apod.

Do kvelbu bych pořídil něco takového: https://www.alza.cz/dell-optiplex-usf-9020-d220276 5.htm?kampan=heureka.cz_alza-cz_computers_computer _dle-parametru_dle-procesoru_intel_core-i5_cpc

(samozřejmě, i5 je totální overkill, bohatě stačit bude i3)

Dále existuje systém držáků pro připevnění na zeď, pod stůl nebo za monitor: https://www.google.cz/search?q=dell+usff+holder&tb m=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=AlVtVZ_MOIGoUOevg OAC&ved=0CEsQsAQ&biw=1920&bih=1047

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru