Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno HTPC -NĚKDY- nelze zapnout - vadný napájecí adaptér?

Ahoj,

před necelým rokem jsem pořídil mini-PC (HTPC) z Číny: http://www.aliexpress.com/item/PC-fanless-Intel-Qu ad-Core-J1900-2-0Ghz-with-7-5W-Power-HDMI-VGA-dual -display/2040863442.html (integrovaný CPU Intel Quad Core J1900 Bay-Trail, základní deska bez označení - nelze najít příkon).

Posledních pár měsíců mám ale kuriózní problém, kdy dodaný napájecí adaptér počítač není NĚKDY schopný zapnout. Mačkám spouštěcí tlačítko a nic se neděje (k počítači v tu chvíli není nic jiného připojeno, co by mohlo potřebovat vyšší napětí).
Pokud počítač odpojím, počkám cca minutu, než se vybijí kondenzátory v adaptéru (adaptér v tu chvíli slyšitelně píská) a připojím ho do JINÉ zásuvky, počítač jede. Po přenesení zpět na své místo už také většinou funguje, nebo musím celou proceduru zopakovat ještě jednou.

Dříve jsem toto musel udělat cca 1x za 3 spuštění a typicky ve chvíli, kdy byl počítač delší dobu vypnutý. Teď už je to při každém spuštění.

Další informace
====================
Adaptér: no-name, output: 12 V, 3 A
Zapojeno do přepěťové ochrany APC: http://prepetove-ochrany.heureka.cz/apc-surgearres t-essential-5-zasuvek/

Myslíte, že je problém pouze v adaptéru? Pokud ano, jak ho můžu otestovat (mám jenom klasický multimetr)? Jak zjistit, zda počítač náhodou nepotřebuje vyšší napětí (koupil bych nový adaptér silnější)? A kde doporučujete koupit napájecí adaptér - jakýkoliv e-shop v ČR nebo stačí e-bay, protože to je stejně to samé?

Děkuji za radu!

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny