Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Samovoľné reštartovanie PC

Ahojte,
nemam teraz vela casu tak len postupne skusam komp nejakym sposobom testovat. Urobil som update vsetkych ovladacov (MB, GPU, SSD). K rozobratiu a vymene RAMiek som sa este nedostal. Urobil som zatial nejake testy, cez ktore komp presiel bez toho aby sa nieco naslo alebo aby spadol.
GPU - Furmark
RAM - memtest86
Stress test - Prime95

Teplotu CPU, GPU som pozeral pri Prime95 a rovnako aj pri Furmark-u (dokonca som ich spustil aj naraz). Pri top zatazi sa CPU vysplhalo niekam k 75 stupnom ale stale drzalo a nic sa nestalo (reboot teplota bude podla google niekde okolo 80-85). Open hardver monitor vsak nebol zapnuty pri vacsine restartoch, ked na pocitaci pracoval non-admin user, takze nemam logy teploty pri restartoch :( Uz som to zmenil a uvidim ci tam nieco bude.

Co je divne, ze nirsoft mi ukazuje iba jeden jediny BSOD. Mam vypnuty automaticky restart a aj tak sa vzdy restartuje (ked to nastavim v adminovi plati to aj pre bezneho usera?). Ziaden BSOD sa okrem prveho nezapisal, ako keby to ani BSOD neboli. Event viewer stale hlasi id41 (Kernel power) a hned za nim par dalsich, nie kritickych chyb, ktore zapise asi po restarte.

V poslednej dobe som si vsimol, ze sa komp restartuje napriklad pri ukladani projektu v Sketchupe. Nie vzdy ale obcas sa to stane. Clovek stlaci v Sketchupe "Save", cca tri sekundy ako keby ukladal a nasledne cierny restart. Dalsi pripad bol restart pri renderovani (cca po 10 sekundach od spustenia).
A este jedna drobnost, ktora mozno suvisi s tymto problemom, mozno nie - wireless klavesnica a myska ma obcas problem. Ako keby vynechavalo spojenie. 5 sekund bezi, potom zas nie. Po presunuti vysielacov z USB portov na predku skrine dozadu (do USB priamo na MB) to funguje v poriadku. Ale obcas sa stane ze mys alebo klavesnica prestane fungovat a zacne znova stracat signal.

Este mi napadlo ze by mohol byt problem s PSU. Da sa nejak otestovat softverovo? Alebo jediny sposob je vymenit a skusat ci spadne (podobne ako pri RAM)?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny