Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno 64-bitový systém robí problémy - BSOD

Dobrý deň,

tento systém som poskladal pred cca 3,5-4 rokmi a hneď od začiatku na ňom boli problémy so 64-bitovými systémami (BSOD po ani nie 15 minútach uptimu), základná doska bola reklamovaná (podozrieval som ju z prehrievania) ale neúspešne. Napokon som neskôr prišiel na to že s 32-bitovým systémom nie sú problémy a tak som na ňom celú túto dobu fungoval keďže všetko na ňom bežalo tak ako malo.

Poslednou dobou mám viac času a keďže stále viac a viac hier vychádza len pre 64 bitové systémy tak som sa rozhodol to konečne vyriešiť. Po nainštalovaní Win7 Ultimate 64-bit sa dialo presne to isté čo predtým, stále BSOD. Po tom ako som v BIOSe nastavil na mojich RAMkách (PC specs na konci postu) XMP profil a doladil voltáž tak bol systém viac-menej stabilný ale veľmi spomalený. Rozhodol som sa nainštalovať Win8.1 64-bit. Tento systém crashoval hneď pri boote na rovnakých timingoch a voltáži na ktorom bolo Win7 stabilné. Opäť som šiel do BIOSu a znova ich upravil, mnohokrát preinštaloval GPU drivery (odvolával sa na ne Driver Verifier, čo ako som sa neskôr dozvedel, môže stále signalizovať problém s RAM) ale stále neúspešne (asi vás teraz napadá či som skúšal memtest - áno skúšal a ako hovorím, tento systém fungoval na 32-bite 4 roky bez problému). Pred pár hodinami som znova šiel do BIOSu a všimol som si že si sám nastavil Core Voltage vyššiu ako je factory (1,41V namiesto 1,39V). Po tom ako som to opravil a vypal ešte pár vecí (AMD Cool&Quiet a C1E a C6 option) tak systém vydržal 3,5 hodiny uptimu kým znovu spadol.

Teraz detaily:
PC Specs:
CPU: AMD FX-8120
mobo: Gigabyte GA-990XA-UD3 (rev 1.x)
RAM: Kingston HyperX CL9 1600MHz 2x4GB kit (sériové číslo KHX1600C9D3X2K2/8GX)
PSU: Seasonic Bronze 650W
GPU: Geforce GTX 560 Ti

BSOD errory:
BAD_POOL_HEADER (0x00000019, caused by ntoskrnl.exe)
BAD_POOL_CALLER (0x000000c2, caused by fltmgr.sys)
a pár ďalších ktoré ale spôsoboval Driver Verifier
(minidumpy môžem podľa potreby uploadnúť)

Veci ktoré spúšťajú BSOD:
Je to veľmi nekonzistentné. Predtým to bolo väčšinou sledovanie Twitch streamov a hranie Killing Floor 2 (iné hry ako napríklad Dirty Bomb nespôsobovali BSOD vôbec). Po upravení voltáže CPU som ale hral Killing Floor 2 okolo 40 minút, skúšal GPU (Furmark) a CPU (Everest) stress testy v okolí 15 minút bez problému, a bol zrovna v okolí druhej hodiny sledovania Twitch streamu keď som znova dostal BSOD s vyššie uvedeným errorom (0x19).

Veci ktoré som skúšal:
Rôzne timingy RAM, rôzne voltáže, 1333Mhz nastavenie a timingy, memtest, formátovanie disku, check systémových súborov, vyberanie jedného RAM sticku, iné konfigurácie (DIMM 1,2 a 3,4)

Som už naozaj zúfalý a neviem čo ešte by som mohol skúsiť. Po zmene voltáže je systém asi v najstabilnejšom stave v akom kedy bol (3,5 hodiny uptimu som doposiaľ nemal) ale problém zjavne stále nie je zažehnaný.

Ďakujem za akúkoľvek pomoc alebo nápad a ak som na nejaký detail zabudol stačí kľudne napísať.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny