Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neustále přetrvávající problém

Zdravím všechny,

Opět jsem tu s problémem který jsem nedávno na chvíli vyřešil. Pro ty kteří nevědí oč šlo tak vás trochu uvedu do obrazu.

Nedávno mě začli po obrazovce běhat různé pruhy, a začal splývat obraz ve windowsu. Řešil jsem to přeinstalací windowsu a všech možných ovladačů, ale problém i přes to všechno přetrval. Po té jsem usoudil že poslední šance bude rozmontovat PC na drobečky vyfoukat ho od prachu a zase složit zpátky což přineslo ovoce, ale jenom na pár dní protože jsem tu dnes znovu.

Dnešní problém je ten samý až na to že už si nemyslím že je problém v grafické kartě, ale ve zdroji. Dnes když se opět začal projevovat tento problém jsem zabrousil do BIOSU abych se přesvědčil že je vše jak má být, a to tak že jsem chtěl zkontrolovat voltáž na jednotlivých prvcích které mám v PC.

Problém je že jakmile v BIOSU přepnu do záložky monitorování tak se restartuje PC. Při několikátém pokusu jsem si ale všiml že těsně před tím než se system restartuje některá z hodnot monitorování vyletí na neskutečné číslo (140V) a z toho pramení moje domněnka že je chyba ve zdroji, ovšem nechci se hned hrnout do prodejny aniž bych opravdu zjistil jaký je problém.

Takže opět prosím každého kdo by v tomto problému viděl nějakou spojitost z vlastní zkušeností nebo prostě věděl co se odehrává v mém PC poslední tyden piště hned, budu čekat na odpovědi :-)

Děkuji
T.

Předmět Autor Datum
Tu neni co riesit = ak mas problem s farbami na monitore alebo pruhy tak to moze sposobovat vo vacsi…
human0id 12.06.2015 15:14
human0id
Díky za pomoc, konečně jsem našel co způsobuje můj problém, a je to grafická karta.
TommyONE 12.06.2015 17:44
TommyONE
Už jsem to psal - zkusit jiný zdroj. (zkontroluj připojení zdroje k desce, konektory = volné, opálen…
M-Pol 12.06.2015 15:16
M-Pol
Chyba je skor na zakl.doske alebo v BIOSe (mas tam defaults? Skusal si ho preflashovat?) Zdroj nemen…
MM.. 12.06.2015 15:18
MM..
Za tu dobu než jsi napsal ten román,už mohl být vyzkoušen jiný zdroj a ty jsi mohl jen napsat - vyře… poslední
pedrosoo 12.06.2015 17:54
pedrosoo

Tu neni co riesit = ak mas problem s farbami na monitore alebo pruhy tak to moze sposobovat vo vacsine pripadov len GRAFIKA alebo ZDROJ.
V inych pripadoch to moze byt aj neake rusenie = napriklad poskodeni/nekvalitny kabel co vedie od VGA do Monitoru. Alebo skontroluj ci su naozaj dobre a silno zapojene kable do vsetkych komponentov jak na Doske tak na ine komponenty.
----
Ak si si isty ze Grafika je dobre chladena a nema vysoke teploty tak potom pozeraj po ZDROJI...

Chyba je skor na zakl.doske alebo v BIOSe (mas tam defaults? Skusal si ho preflashovat?)
Zdroj nemeni hodnoty prechadzanim po setupe BIOSu.
P.S. ale na test treba skusit aj iny zdroj, ne kvoli nejakej hodnote v BIOSe, ale kvoli tomu ze sa to nahodne restartuje

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru