Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno zmršená instalace WinXP - restart furt dokola

dostal se mi do ruky počítač, kde byla provedená opravná instalace systému, která se zřejmě nepovedla. PC je nyní v takovém stavu, že po zapnutí vypíše "Restartování instalačního programu.................", naběhne kurzor myši, chvíli to šrotuje a pak se to bez jakékoliv hlášky restartuje. A takhle se to opakuje furt dokola. Pokud dám znovu provést opravnou instalaci z CD, vypíše, že na PC už byla rozdělaná instalace systému a ptá se, jestli ji má dokončit nebo jestli provést novou instalaci. Pokud ji nechám dokončit, zkontroluje to disk, nakopíruje soubory, restartuje PC a... je to tam kde to bylo. Kontroloval jsem disk přes chkdsk -r, bez chyby. Najel jsem do instalace ERD commandrem, koukal jsem do logu, ale ten je prázdný. Dle mého názoru to způsobuje nějaký ovládač, ale netuším, který, je jich tam dost. Vir tam není, kontroloval jsem ten disk v jiném kompu NOD32. Jak zjistit, co způsobuje restart? Jak "vynulovat" příznak rozpracované instalace? Jenom mi proboha neraďte, abych udělal formát a nasypal to tam všechno nanovo, to bych se z toho osypal. Hardwarem to na stopro není, zkusil jsem tam strčit jiný disk a instalace korektně prošla.

OS je WinXP Professional OEM CZ SP2, PC je P4 na 2,4GHz, 768MB RAM, MB Asus P4V533-MX, HDD Seagate 160GB, DVDRW LG H12N. Doufám že jsem na nic nezapomněl. Dík za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Není náhodou ve složce Windows\System32 soubor Undo_guimode.txt?
host 13.03.2007 17:19
host
to bylo první, po čem jsem šel... ale už jsem to zřejmě rozjel, v registrech HKLM/System/Setup jsou…
mia 13.03.2007 17:40
mia
pro zajímavost: do těch registrů ses dostal přes erd commander?
lední brtník 14.03.2007 00:00
lední brtník
jj, přes ERD commander, pak jsem to zkoušel ještě přes Diamond BootCD, tam je pár verzí regeditu, kt… poslední
mia-nepřihlášený 14.03.2007 00:38
mia-nepřihlášený

to bylo první, po čem jsem šel... ale už jsem to zřejmě rozjel, v registrech HKLM/System/Setup jsou položky "RestartInstallation", "SetupInProgress".... (netuším jestli to píšu přesně), kde stačilo změnit hodnoty z 1 na 0 a už se to začalo chovat normálně, po restartu to vypsalo "Problém neumožňuje zjistit stav licence..." a opravná instalace se rozjela bez nabídky pokračování v započaté instalaci. Boot.ini byl původní, to jsem taky kontroloval. Dík všem, značím jako vyřešeno :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru