Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem výměna RAM pamětí_nestabilita systému

Dobrý den,
po výměně RAM pamětí(měl jsem A-data 2x 1GB; 800 MHz; DDR2 viz. http://www.czc.cz/adata-series-2gb-2x1gb-ddr2-800/ 43143/produkt ) jsem se rozhodl pro změnu (http://www.czc.cz/corsair-xms2-4gb-2x2gb-ddr2-800_ 2/67105/produkt?gclid=CKedvsHto8YCFSrJtAod7yAAsA ) a již jsem s nimi měl problém, ale dal jsem testovat programem memtest86 a ukázal mi chyby, tak jsem je šel reklamovat a posléze tedy po výměně již chyby na těchto pamětech memtest neukazuje, ale jednou za pár minut zhasne obrazovka, nic se následně neukazuje, prostě černá obrazovka a musím restartovat PC. Objeví se hláška po restartu, že nastala bluescreen a tedy nic jiného než restart nepomůže. Také občas obrazovka problikne a dole na liště se objeví nápis, že došlo k restartování ovladačů zobrazení a následně se jede dál. Vím, že to vypadá na problémy s grafikou, ale když vrátím staré paměti, tak vše funguje a nic se nezobrazuje, žádná takováto hláška a systém je velmi stabilní. Prosím můžete poradit? Vůbec netuším čím to již může být.
děkuji

Předmět Autor Datum
Ked pridas RAM voltage v BIOSe o jeden stupienok (pre DDR2 napr. na 1,85V alebo 1,9V) tak je to poto…
MM.. 22.06.2015 20:15
MM..
RAM voltage v BIOSu nevím, kde se přidává ač jsem to hledal, ale v zásadě jednotlivé prvky berou ze…
corbi 23.06.2015 14:46
corbi
HD 5700 neexistuje. Mas nejaky konkretny model ktory je trebars napisany na grafike apod. Zdroj ma n… poslední
MM.. 23.06.2015 15:43
MM..
Nepíšeš co máš za MB...
sambilionk 22.06.2015 20:17
sambilionk
MB - Asus P5K P5K
corbi 23.06.2015 14:38
corbi

Ked pridas RAM voltage v BIOSe o jeden stupienok (pre DDR2 napr. na 1,85V alebo 1,9V) tak je to potom stabilne?
Nove RAM davas do tych slotov v ktorych boli stare RAM?
Ked ich skusas po jednej, tak to blbne aj s jednou aj s druhou?
Pouzivas integrovanu grafiku alebo nejaku v PCIe slote?

P.S. vseobecne moze byt aj nahovno zdroj apod.
P.S.2. Windows vidi 4GB RAM? V ovl.panely-system

RAM voltage v BIOSu nevím, kde se přidává ač jsem to hledal, ale v zásadě jednotlivé prvky berou ze zdroje kolik brát mají a kdyžtak si samy vezmou, aspoň takto mi to bylo řečeno.

Ano RAM dávám to stejných slotů jako staré

Jedna po druhé to mě nenapadlo, děkuji. Když jsem je zkoušel postupně, tak skutečně jedna z nich v obou sběrnicích fungovala dobře a druhá sama o sobě v obou sběrnicích vyvolávala právě tu nestabuilitu při zátěži, takže je to evidentně opět paměťmi, takže je půjdu opět reklamovat, již po druhé. Snad mi dají obě paměti tentokrát funkční. Na to, že to jsou Corsair mi to přijde až divné.

Graf.kartu mám AMD Radeon HD 5700 - zde bych měl také dotaz - systém mi píše Celková dostupná graf.paměť:1791 MB; Vyhrazená graf.paměť: 1024 MB; Sdílená systémová paměť: 767MB ? Co to znamená? Jako karta bude asi 1GB ecidentně a všude je to napsané i na krabici atd. ale ta sdílená paměť?

Zdroj je Corsair 450 W. Nevím zda je to málo či to dostačuje obecně?

Windows obě ramky vidí resp.celkovou pamět mi ukazoval vždy 2 Gb a následně 4 GB když tam byly dohromady, ale jdu je tedy reklamovat a uvidím. Každopádně myslíte, že zdroj bude stačit a celková sestava je ok či již tento stroj nemá smysl mít a spíš koupit nový? Z her hraju WOTko a teď mám v plánu GTA 5 :) ale wot to dává v podstatě v pohodě. Nesmí do toho běžet nějaká aktualizace.

i tak děkuji zatím vám oběma za příspěvky

HD 5700 neexistuje. Mas nejaky konkretny model ktory je trebars napisany na grafike apod.
Zdroj ma na sebe tiez modelove cislo, celkove watty su udaj nanic.

Ked to vyvolava len jeden modul tak reklamuj ten jeden modul. Ale principialne asi nebudu tie moduly vadne, ale skor doska ma uz nahovno DC menice a kondiky apod, a potom zavisi od nahody ze ktory modul este ide a ktory ne. Preto som pisal dvihnut voltage, spravidla to ma vacsina dosiek v BIOSe.
P.S. ale kludne ten modul reklamuj, moze byt aj skutocne nejaky vadny a mozno dostanes nejaky lepsi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru