Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC se někdy nezapne

Zdravím,

narazil jsem u svého PC na zajímavý problém, a to, že se někdy po stisknutí vypínače na case nezapne. Vyloučil bych závadu vypínače na skříni, protože i po zapojení resetu na pwr nebo zkratování kontaktů PC zapnout nešel.
Veškeré další komponenty (kromě zdroje či desky, u kterých odhaduji závadu) jsou 100% v pořádku - otestováno

Zbyl mi tedy zdroj nebo deska, zde ale nemám možnost jednotlivé komponenty otestovat.
Osobně bych sázel na základní desku (3V baterie měněna), které je již bezmála 8 let. U zdroje se mi tomu nechce věřit, protože jde o kvalitní kus, ale ani ty nejsou nesmrtelné.
Co mě hodně mate, je značná nepravidelnost výskytu závady - Několik dní vše jede OK, PC jde zapnout. Pak nejde zapnout, tak vypnu zdroj (vypínačem na něm) a po zapnutí vypínače PC naběhne sám, aniž bych mačkal vypínač na case. Pokud se sestava rozjede, tak je vše OK, i při benchmarku na 100% vytížení bez problémů, napětí stabilní.
Již nějakou dobu to pozoruji, a přijde mi, že PC se nezapne hlavně, pokud byl např. 12 hodiny vypnutý. Z toho LAICKY usuzuji, že dojde vybití kondenzátor(ů) a tím vypnutím zdroje vypínačem se cosi zresetuje a PC pak naskočí.

Jaký je váš názor, v čem může být zakopaný pes? Nějaké zkušenosti?
Vyzkoušel jsem vyčištění PC, všechno možné i nemožné, jak jsem uvedl, zbývá mi deska a zdroj. Nejvíce ubíjející je zjišťování závady, kdy holt musím čekat mnoho hodin, abych ověřil, že závada se objeví/neobjeví. Díky za každý konstruktivní názor/radu.

Ze sestavy to nejdůležitější:
MB: ASUS M2N32-SLI Deluxe
CPU: Phenom II X4 940BE
PSU: Seasonic SS-860XP F3 860W
RAM: 4x2GB Kingston@800MHz
GPU: ASUS ENGTX660 TI-DC2T-2GD5
(Ano, je to stará šunka, ano zdroj je naddimenzovaný...)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny