Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Mate zkusenost s pronajmem tiskarny / tiskem jako sluzba?

Obecně platí že:

- čím více tiskáren, tím je pronájem levnější
- čím větší objem tisku, tím je pronájem levnější

Dále pak platí, že pronájem se vyplácí zejména u konstrukčně složitějších strojů, tj. mašiny které jsou velké, barevné, vyžadují více druhů spotřebáku (separátní toner, válce, pec, odpadní nádoby, přenosové pásy) a mají složitější mech. konstrukci (finišer, více výstupů/vstupů apod.)

Vždy platí, že pronájem bude na první pohled dražší, než vlastnictví stroje. Jenže když si spočítáš TCO včetně nákladů na servis a údržbu nebo následnou likvidaci stroje, tak pronájem už tak blbě nevypadá. Navíc máš dvě velké výhody: nepotřebuješ na počátku velkou investiční částku (nemáš odpisy, apod.), ale platíš jen měsíční pronájem a provoz, který se dá velmi dobře finančně odhadnout dopředu (nájem + cena za stránku). Plus další pozitivum: po 3-5 letech (podle smlouvy) starou tiskárnu odvezou a dovezou ti novou.

A když se něco rozbije, nebo tiskárna třeba nepodává papír, tak jen voláš servis, který to zdarma vyřeší.

Za sebe můžu říct, že pro barevné stroje a velké černobyly pronájem doporučuju. Dalším faktorem je to, že samotný výrobce do pronájmu nabízí jen ty stroje, kterým sám věří, takže prakticky nemáš šanci pronajmout nějaký sráčmodel, co se bude v jednom kuse systémově kazit (na totálně vadný kus samozřejmě narazit jde, ale to se řešívá výměnou celé mašiny, pokud to nejde opravit).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny