Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak smazat iso image z DVD

Bavime sa o tom co si ma dat normalny uzivatel na notebook, ktory si nevie nascriptovat a robit veci v konzole. Normalny uzivatel napr. na baytrail NTB kde je MMC disk tu vec ani nenainstaluje tak aby to bootovalo.
Co sa tyka problemov staci mi co vidim ked urobim dosku resp. BIOS, Win robi to co ma, a linuxovy "expert" mi zacne vypisovat ze jak mu tam vsetko nejde a ze ovladace sa mu nenacitavaju lebo v ACPI je hento a tamto a register chipsetu je tak a hentak atd. (vsetko vpodstate linux bugy) To normalny clovek nevyriesi, ak zrovna ma notebook ktoreho vyrobca neriesil linuxbordel. Napr. na baytrail z r. 2015 tam je ovladac nejaky pre i915 z r.2005, zrejme trochu pobastleny. Urychlovanie tam ide? Na to by som moc nevsadzal, apod.
Na Fn ti ten tvoj linux reagovat vobec nemoze ptz to neni klavesa, ale EC vytvara na zaklade urcitych kombinacii ACPI eventy, ktore su dost silne naviazane niekedy na ovladac (cez SW SCI a specialne finty). Ked ti na to nahodou nejaky african do linuxu nieco nabastlil, tak mas stastie, ale v mnohych pripadoch su notebookove funkcionality silne proprietarne. Ano snazia sa to do linuxu bastlit ale je to dost problematicke a casto nefunkcne. O tom sa bavim. Ne ze ci mozes mat 150 ploch. Ja vacsinou nepotrebujem plochu ani jednu, ptz pracujem hlavou, ne plochami :-) (btw. myslim ze na win existuje SW pre multiplochy, nehladal som).
P.S. a nikde som nepisal ze win je vhodny ako server. Zasa sa bavim o userovi, a ne o tom robit z notebooku celosvetovu firemnu serverovnu :)
Dotazovatel sa pytal jak zmazat iso, tak to chcem vidiet jak mu vysvetlis napr. ze prepinat multidisplay musi cez konzolu a prikaz sudo texteditor, lebo debil v nvidii posral linux ovladac :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny