Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problem s pc nenajede obraz

Procesor : Amd Athlon (cca rok 2005 - nevim presne co je to za procesor)
Zdroj : 350W
Case : Eurocase
Zakladni deska : ASUS M4A78 PRO
Mechanika : Sata DVD-RW
HDD : IDE 160 GB 7 200 RPM a IDE 120GB
Grafika : Ati radeon HD4350
Ram : 4x1 GB A-DATA
A floppy disketovka
Pisu radci vsechno co v pc je.
No a ted k problemu kdyz se mi podari zapnout pc (po vyjmuti ze zasuvky a chvili "odpocinku") tak nenajede obraz nic jenom se roztoci ventilatory,HDD a mechanika (grafika ma pasivni chladic) nedavno odesel vetracek od procesoru tak kamos co se vyzna v pc ho vyhodil a ted uz nenajede ani obraz driv to obcas najelo do bootovani systemu (to sami pri bootovani z cd/flashky instalace windows nebo live ubuntu) ale po par dnech bez napajeni to najelo do windowsu.Zkousel jsem CMOS reset biosu,vymenu ram (a prohazovani ramek do jinych slotuch resp.jednu),vymenu grafiky,zdroje,HDD a taky zapojit pouze napajeni zakladni desky a procesoru a odpojit vsechno ostatni a taky nepomohlo (nic se nezobrazilo) jo a zapinani na skrini je funkcni (vyzkouseno).Prohledal jsem jiz mnoho diskuzi a nic nepomohlo tak proto zakladam vlasti prosim o pomoc a dekuji za vsechny rady.

Předmět Autor Datum
Může být vadný zdroj i deska. Protože odešel větráček na procesoru, tak může být i uvařený procesor.…
Pytlík 08.07.2015 08:21
Pytlík
odesel vetracek od procesoru tak kamos co se vyzna v pc ho vyhodil Jen doufám, že ti tam dal druhý…
Lukas1982 08.07.2015 09:13
Lukas1982
Diky za rady zdroj jak pisu uz v zakladu jsem vymenil ale zkusim to s tim odpojovajim a procesor pod…
Kevin898 08.07.2015 12:31
Kevin898
Sry preklep s vetrackem na procesoru nenacetlo system a nekdy se ani nespustil a disketovku tam mam…
Kevin898 08.07.2015 12:33
Kevin898
Takže se naplnily ty nejhorší obavy kolegy Lukáše (i moje): Ten blbec co tomu rozumí ti zcela určitě…
Pytlík 08.07.2015 12:51
Pytlík
Jiz jsem koupil ventilator na pasiv zapojil a stejne se nezapne a kdyz jsem vyndal ramky,grafiku (po…
Kevin898 08.07.2015 14:23
Kevin898
Moze byt v haji aj zdroj alebo aj reset drat skratovany o kejs alebo inych X problemov. Skus to aj n…
MM.. 08.07.2015 14:40
MM..
Tak jsem se byl pujcit jinou zakladni desku (od kamose) s a na ni procesor fungoval a ukazalo se ze… poslední
Kevin898 08.07.2015 15:51
Kevin898

Může být vadný zdroj i deska. Protože odešel větráček na procesoru, tak může být i uvařený procesor. Zapínání na skříni s tím doopravdy nemá co dělat - kdyby bylo vadné, tak se neroztočí ventilátory.
Můžeš zkusit jiný zdroj, prohlédnou kondenzátory na desce (jestli některé nemají vyboulený vršek) a zkontrolovat baterku CMOS (některé desky s vybitou baterkou nenastartují). Víc toho nenaděláš.
Snad leda ještě udělat "holý stroj", tzn. vytahat všechno z desky: grafiku, paměti, odpojit disky a disketovku (proč ji tam vůbec ještě živíš?) prostě úúúplně všechno, aby zůstal jenom procesor s ventilátorem, pípáček (ten je nutný - indikuje případným pípáním, že deska žije) a tlačítko Zap. No, a zkusíš zapnout. Pokud deska pípá, tak žije a začneš postupně přidávat pamětí, grafiku, ... až zjistíš, co překáží.

Diky za rady zdroj jak pisu uz v zakladu jsem vymenil ale zkusim to s tim odpojovajim a procesor podle mne uvareny nebude protoze od ty doby kamos dal ten vetracek pryc (je tam ted jenom pasiv) tak pc vubec nejede a kdyz se zapne tak nic neukaze samozrejme ze mne napadlo dat novy chladic ale kdyz to bez vetracku na procesoru nestartovalo tak to zatim nema cenu(dokud to nebude fungovat)

Takže se naplnily ty nejhorší obavy kolegy Lukáše (i moje): Ten blbec co tomu rozumí ti zcela určitě uvařil procesor. Současné procesory se jednoduše bez aktivního chlazení, krom speciálních konstrukcí, neobejdou.
Dokud tam nedáš chladič s dobrým ventilátorem, tak to raději ani nezapínej a modli se, aby procesor nebyl doopravdy uvařený, ale pouze vypínal z přehřátí. Obojí je možné.

Moze byt v haji aj zdroj alebo aj reset drat skratovany o kejs alebo inych X problemov. Skus to aj na stole bez prepojeni na kejs a s inym zdrojom. Vseobecne ani neni povinne aby to pipalo bez RAM (aj ked vacsinou to tak je), skus potom aj rozne ram moduly po jednom v roznych slotoch. A sleduj LED klavesnice (plus reakcia na numlock klavesu)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru