Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Televízny signál na PC - problém s obrazom

Zdravím,

rieším momentálne problém s prepojením signálu z telky s počítačom. Mám už starší externý TV turner Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick 330e (http://www.czc.cz/pinnacle-pctv-hybrid-pro-stick-3 30e/41061/produkt), s ktorým som zatiaľ nemal problém. Najskôr som naň mal pripojenú starú anténu a cez Media Center som sledoval analógove vysielanie, potom som cez to sledoval DVB-T (to sledujem doteraz).

Teraz mám možnosť využívať káblovku cez optiku a chcel som to rovnako prepojiť s PC ako predtým analóg a DVB-T. Kedže hlavný box od providera, ktorý je pripojení k TV je v obývačke, budem to musieť riešiť druhým boxom do izby s počítačom (druhý box tam budem potrebovať už len kvôli tomu, aby mi išla telka aj v tej druhej izbe). Zatiaľ som to chcel aspoň vyskúšať a preniesol som PC do obývačky a pripojil ten hlavný box k PC pomocou toho môjho Pinnacle tunera - S-videom (obraz) a RCA konektormi (zvuk).

Problém 1. Software (menší problém)
- Kým som to nezapojil, ani ma nenapadlo, že cez aký soft to chcem pozerať. 1) Ten pôvodný k sledovaniu TV od Pinnacle od začiatku nepoužívam (nebolo to nič moc už pred rokmi, keď som kúpil turner a dnes je to už riadna vykopávka). 2) Cez Windows Media Center pozeram DVB-T, no keď som sa snažil nájsť signál z káblovky, tak som došiel po bod, kedy to odomňa chce infračervený signál ovládača (alebo také niečo) a bez nastavenia tohto kroku ma to dalej nepustí. Neuloží mi tak žiadné nastavenia televízneho signálu (kábel, externý príjmač, s-video), ktoré som nastavoval v predchádzajúcich krokoch a môžem sa buď len vrátiť o krok naspäť, ale ukončiť nastavovanie signálu. Inač signál TV media center nájde, ibaže je to krok predtým infračerveným nastavením, kde je taká malá testovacia obrazovka a na nej sa dajú prepínať programy a všetko ako na normálnej TV (samozrejme cez ovládanie hlavného boxu). 3) Výskúšal som ešte PotPlayer a VLC, ktoré používam na pozeranie videa najčastejšie - pri VLC som si s tým nastavením signálu nedal rady, s PotPlayerom som problém nemal a signál som našiel cez nastavenie Analog TV.
- - - Vedel by mi niekto poradiť nejaký dobrý program na takéto sledovanie TV na počítači? - - -
Z toho čo som vyskúšal, tak najviac sa mi pozdáva Win Media Center, len sa nedokážem dostať cez ten krok s infračerveným signálom... KMPlayer tiež celkom fajn (+ celkom dobre sa v ňom dá aj nahrávať s možnosťami nastavenia formátu, kvality atď.)...

Problém 2. Pomer obrazu (väčší problém)
- Myslel som, že najväčší problém bude vôbec s nastavením signálu, prepojením boxu s PC a tak, ale to mi nakoniec nerobilo väčší problém. Prekvapilo ma však, že nech som to pustil na PotPlayeri alebo aj na tej testovacej obrazovke v Media Center, tak obraz bol orezaný na 4:3. Pri bežnom pozeraní to nie je nič strašné, ale napr. ked chcem niečo zmeniť v nastaveniach cez box, tak potom samozrejme nevidím časť riadkov, ktoré sú mimo orezaného obrazu, kedže ten obraz je zosekaný z pomeru 16:9. V PotPlayeri sa mi ten orezaný obraz nijako nepodarilo zmeniť. Myslel som, že to bude problém iba tohto softu, no aj na tej testovacej obrazovke v Media Center to bolo rovnako orezané, takže problém bude zrejme inde. Neviem, možno ten TV turner Pinnacle? Analógové ani terestrialne vysielanie mu problém nerobili, ale nejak veľmi do toho nevidím... síce aj tu káblovku mám pripojenú vlastne cez analóg, ale na toto vysielanie je už ten TV turner proste prikrátky?
- - - Vie mi niekto poradiť, čo s tým? (novší turner? alebo je chyba inde?) Máte s tým niekto skúsenosť? - - -

Vopreď diki za radu.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny