Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Přehřívá se mi CPU

Furt si to pleteš.
- Chladič je prostě kus železa, netočí se, nevedou z něj dráty. Je pouze nasazený na procesoru, mezi ním a procesor se dává tenoulinká vrstva teplovodivé pasty jen kvůli vyrovnání nerovností (pokud by CPU a ventilátor měly ideálně rovné povrchy, žádnou pastu bys vůbec dávat nemusel, protože "kov na kov" nejlépe vede teplo). Pokud máš pasty moc, teplo se z procesoru do chladiče blbě odvádí.
- Ventilátor (to je to, co má vrtulku, která se točí), musí mít zapojený přívod, protože bez napájení se samozřejmě netočí. Je-li přidělaný na chladiči procesoru (to je asi to tvé "propojení"), slouží k jeho ochlazování, čímž umožňuje, aby se teplo z procesoru rychleji odvedlo (bez ventilátoru by se chladič rychle ohřál na teplotu CPU a přestal by odvádět teplo; bez ventilátoru by musel být chladič třeba 10x větší, aby se stihl uchladit pasivně jen sáláním do okolí).

Ventilátor na zadní straně bedny není nijak propojenej s chladičem/ventilátorem na CPU, jen musí mít samozřejmě další samostatný přívod napájení. Slouží k rychlejšímu odvodu ohřátého vzduchu z chladiče procesoru a grafiky mimo bednu. Tím vzniká v bedně podtlak a zepředu (v ideálním případě pouze zepředu) je tak do bedny nasáván studený vzduch z okolí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny