Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kombinace dvou druhů RAM

No takže jsem to vyzkoušel a tady jsou výsledky:

1. Jako první jsem vyzkoušel na místo stávajích RAM (2x2GB Corsair) ty nové (2x4GB Kingston) a vše se rozjelo v pohodě, i ve Windows to bralo jako 8 GB paměť. Podotýkám, že ty Corsair i Kingston jsou obojí Double Sided.

2. Na druhý pokus jsem vrátil do původních pozic Corsairy a vedle jich dal Kingstony. Udělal bych to logicky naopak, ale u CPU mám velký větráček a ty Corsairy jsou hodně vysoké do výšky a kříží se s tím větráčkem, takže se pod něj vejdou jen ty Kingstony, který jsou poloviční. Viz. obrázek (http://ctrlv.cz/3bRd)

Jakmile jsem tedy obsadil všechny 4 pozice a zmáčkl start, PC se zapl na pár sekund, pak vypl a pak zase tak o 2-3 sekundy později zapl a začal pípat v pravidelných intervalech. Monitor zůstal černý. Nezačal se ani točit větráček u CPU (normálně se rozjede za pár sekund po startu). Viz. video https://vid.me/L7lW

3. Nakonec jsem zkusil vyndat opět Corsairy a nechat tam jen samotné Kingstony, opět se opakoval stejný případ jak na videu. Když jsem je ale posunul opět do původních pozic Corsairů jak v prvním pokusu, PC se zapl a teď z něho píšu.

Ještě tady je screen z Everestu o pamětích, třeba se to bude hodit http://ctrlv.cz/xqLa

Takže chyba bude v těch slotech, které jsem dřív nepoužíval? Nebo máte jiný závěr?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny