Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Může mi prosím někdo poradit jak se přihlásit na svůj účet v pc?

Dobrý den, může mi prosím někdo poradit jak se přihlásit na svůj účet v pc, když po mě chce pc heslo správce a já žádné heslo nezadala? Mám v pc na ploše po zapnutí pc dvě ikony- můj účet coby správce a účet dcery. Obě byly vytvořeny bez hesel a obě fungovaly bez hesel asi půl roku. Ve středu si syn hrál na mém účtu pc hry a jakým způsobem se odhlásil nebo zda někde zadal heslo-bohužel nezjistím, jsou mu 4 roky. Já heslo nezadávala. Dnes zapnu pc a chce po mě heslo správce účtu. Nelze se dostat nikam, nelze ani obnovit systém pc, když kliknu na účet dcery, opět po mě chce pc heslo a objeví se ikona mého účtu. Poradí mi někdo? Mám totiž na svém účtu na ploše uloženy fotky a dokumenty, o které bych nerada přišla. Děkuji moc Zvonilka

Předmět Autor Datum
Zase dalsia zahada z tajomnych pribehov o pc;o). Moznost c,1 hesla vytvoril uzivatel (niekto kto sed…
fleg 28.07.2015 08:24
fleg
ideální jsou windows xp, kde se dá v nouzovém režimu přihlásit jako "administrator" bez hesla. u win…
lední brtník 28.07.2015 08:31
lední brtník
Pokud jsou nezbednému chlapci opravdu 4 roky, tak asi, ani pod násilím, heslo nevyzradí. Já bych vám… poslední
Pytlík 28.07.2015 08:33
Pytlík

Zase dalsia zahada z tajomnych pribehov o pc;o).
Moznost c,1 hesla vytvoril uzivatel (niekto kto sedel za pc) a ani o tom nevies. Spravte si rodinne sedenie.
Moznost c.2, na pc mas virus, ktory ti ucty zaheslil (mozno aj zasifroval data), takze ti neostava nic ine len sa obratit na odbornika.
Reset hesla sa da spravit pomerne jednoducho cez linux, respektive jeho upravene distribucie, nicmenej treba tam aspon ake tak znalosti a rozumiet tomu, co robis (vsetko je v textovom interaktivnom rezime).
K datam (pokial nie su sifrovane) sa vies dostat lahko, staci vytiahnut disk a pripojit ho na inom pc.
P redpokladam, ze tie dolezite fotky a data nemas zalohovane.

ideální jsou windows xp, kde se dá v nouzovém režimu přihlásit jako "administrator" bez hesla. u win7 bývá administrator zakázán.
vymazání hesla umí aplikace na různých ultimate boot cd, založených na linuxu. rozumně ovladatelný je "Active Password Changer".

edit: po zpřístupnění pc samozřejmě dítěti nastavit jeho vlastní omezený účet.
4-letý administrátor, to je sen.

Pokud jsou nezbednému chlapci opravdu 4 roky, tak asi, ani pod násilím, heslo nevyzradí. Já bych vám doporučil napřed sobě nafackovat, protože pouze hlupák má na ploše jedinečné, nikde jinde nezálohované, dokumenty a data. Proč je tam nemít, to jste nám právě názorně předvedla.
Až pomine ruměnec od auto-nafackování, tak povolejte někoho zkušeného. Heslo se dá zrušit, není to ale práce pro neznalého, a to ani s dálkovým naváděním prostřednictvím Poradny. Možná bude možno se vrátit o několik dní zpět prostřednictvím bodů obnovení, možná bude nutno skutečně mazat hesla a možná je prostě počítač, díky činnosti nezdárného potomka, těžce zavirován. To ale zjistí ten zkušený, ne laik.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru