Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jemné škubání videa při švenkování

Dobrý den,
mám foťák Sony CyberShot DSC-HX60 a mám problém co se týče švenkování. Všiml jsem si, že nejsem sám, kdo má tento problém a už jsem se s tím setkal na více foťácích a kamerách.

Když švenkuji, tak se video jemně trhá. Ale děje se to jen při horizontálním pohybu kamerou. Prostě při švenkování. Nejvíce je to vidět na záběru na okrajích budov nebo na cedulích s textem. Při vertikálním záběru se to netrhá.

Zde je záběr, kde se to škube. Je to hlavně vidět na dopravní značce a věži: https://youtu.be/ID_euOwJ6JE?t=18s
Chápu, je to z youtube a tam není kvalita vždy úplná, ale pokud máte výkonný PC a nepřehráváte to přes flash player, tak je to podobný jako originál.

Zjistil jsem, že to dělá hlavně prokládané video. U progresivního to je lepší. Ale já natáčím v 50p s bitrate 24 Mbps a stejně je tam škubání. U 25p se to škube trošku víc, ale to protože má méně snímku než 50p a pak jak jsem zmiňoval, tak u 50i to škube nejvíc.

Originální video, které vyjde přímo z foťáku má příponu .mts a už v tuhle chvíli se škube. Když to přes Power Director překonvertuji do m2ts, mkv či mp4, nic se na tom nezmění.

Jediné, kde to funguje je v televizi. Tam se to neškube. Ale to je proto, že televize ty snímky dopočítává nebo jej víckrát zopakuje.

Pokud by nebylo řešení, existuje nějaký program na dopočítání snímků?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny