Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HIGH END sestava

PEVNÝ DISK:
Ačkoliv jsem sice tvrdil, že mi až tak nejde o peníze, tak vím, že nejlepší volba by asi byla nějaký SSD, ale jsou to podle mě až nepřiměřené rakety za (podle mě) poměrně malou kapacitu. Co se týče disku, přál bych si mít alespoň 4000GB. Co jsem studoval právě SSD, tak jsem zjistil, že nejvíce se dělají snad 2000GB a to se mi moc nezamlouvá. Samozřejmě mluvím o tom, kdybych ten disk měl mít v PC prostě samotný a nic víc. Takže mi asi nezbyde nic jiného, než nakombinovat SSD s HDD. Jenže to je právě to, v čem se vůbec nevyznám. Co je pak v takovém případě důležité u SSD a co u HDD, aby to spolu pak spolupracovalo a šlo to k sobě. A hlavně nevím, když bych si vzal například klasický samostatný HDD 4000GB, tak jaký bych k tomu měl vzít SSD, aby to k něčemu bylo a aby to při té práci bylo nějak poznat (120GB? 240GB? 512GB?) Našel jsem alternativu "Seagate Desktop SSHD 4000GB" https://www.alza.cz/seagate-desktop-sshd-4000gb-d4 86833.htm Ten by mi vyhovoval tou kapacitou. Nejsem si ale jist, zda těch 8GB SSD bude něčemu prospěšných. Takže zde bych vás velice žádal o vaše názory, rady a doporučení, jak vyřešit tento pro mě problém :-) Jedinou snad samozřejmostí je 7200 otáček.

ZÁKLADNÍ DESKA:
Tady jsem skončil :-D Nikdy jsem se v tom neuměl orientovat. Jediné co vím, že právě základní deska musí sedět snad se vším (s CPU, s GPU, se zdrojem). Musí být určitého socketu a je tam neskutečně připojení, propojení, konektorů a informací, že to mé mozkové buňky prostě neberou :-) Takže zde bych vás také velice žádal o vybrání a návrh nějaké kvalitní, herní a adekvátní základní desky k této sestavě. A ikdyž vím, že na tom asi vůbec nezáleží, klidně by mohla být od MSI, mám tu značku prostě rád.

CHLAZENÍ:
Co jsem tak brouzdal a zkoumal různé informace, do sestavy tohoto typu by bylo asi vhodné dát chlazení VODNÍ, že? :-) Vůbec se v tom ale neorientuji a nevím, podle čeho poznat, které by bylo vhodné a dostačující. Ale co se tak dívám, toto je asi nejvíc, co se dá sehnat, že? "Fractal Design Kelvin S36" https://www.alza.cz/fractal-design-kelvin-s36-d227 1019.htm Pak je tu ještě nějaká "menší" verze, stačila by? :-) "Fractal Design Kelvin S24" https://www.alza.cz/fractal-design-kelvin-s24-d227 1017.htm Co tak koukám, tak i to chlazení musí sedět do určitého socketu podle základní desky, což je pro mě další Španělsko, takže zas vřele prosím o doporučení nějakého chlazení, které je podle vás adekvátní k této sestavě.

MYŠ:
Nedokáži si z té nabídky vybrat. Mám pár požadavků a proto bych byl opět velice vděčný za všechny návrhy a doporučení nějakého kvalitního potkana :-)
1) drátová
2) laserová
3) podsvícená
4) alespoň 2 programovatelná tlačítka
Tím mám na mysli, že bych si vystačil s těmi dvěma, které jsou na levé straně u palce, při klasickém držení myši. Nemám rád, když je tam těch tlačítek 20 a více. Nějak se mi zalíbila tahle, co na ní říkáte? :-) "ASUS GX1000" https://www.alza.cz/asus-gx1000-eagle-eye-d530443. htm

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny